Fredensborg Kommune

Borgermøde om udvikling af Humlebæk Bymidte

Del

Torsdag den 9. september inviterer byrådet til borgermøde om planerne for den fremtidige udvikling af Humlebæk Bymidte. På mødet fremlægges forslag til en strategisk helhedsplan.

En del af Humlebæk Bymidte set fra luften. Nederst ses KulturStationen.
En del af Humlebæk Bymidte set fra luften. Nederst ses KulturStationen.

Humlebæk Bymidte fungerer på mange områder godt. Men på andre områder er der behov for nytænkning og udvikling, så bymidten bliver klar til fremtidens behov og ønsker. Det skal den kommende strategiske helhedsplan sikre.

”Vi har en dejlig bymidte i Humlebæk, som både det aktive handelsliv og foreningsliv bidrager forbilledligt til. Men vi må også se i øjnene, at der er brug for, at vi tænker nyt, hvis bymidten fremover skal stå sig godt i konkurrencen med de andre byer og samtidig være rammen om et aktivt og trygt byliv. Jeg ser derfor frem til at se og gå i dialog om forslaget til den strategiske helhedsplan, der jo skal være afsættet for bymidtens udvikling mange år frem”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, og suppleres af Lars Simonsen:

”Det er vores klare mål, at vi udvikler Humlebæks bymidte med respekt for en god og bæredygtig balance mellem nye boliger, kulturlivet, butikker og erhverv. Og at udviklingen sker med behørig respekt for Humlebæks identitet og eksisterende kvaliteter – som bl.a. er relativt lave bygninger, en bevarelse og brug af stationsbygningen, stærke lokale fællesskaber, god tilgængelighed og samtidig nær kontakt til det grønne.
Det er med andre ord en svær og kompleks opgave, vi her står med – og derfor håber jeg også, at mange borgere fortsat vil involvere sig, så vi får et så solidt grundlag under bymidtens udvikling som muligt”, siger formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen.

Borgermødet den 9. september bliver kl. 18-20.30 og afholdes i eller ved KulturStationen.

Alle er velkomne til at komme og deltage i dialogen, men af hensyn til planlægning og forplejning opfordrer vi alle interesserede til at tilmelde sig til eva@fredensborg.dk

Mødets indhold

På borgermødet vil kommunens rådgivere og centerets ejere fremlægge forslaget til helhedsplanen og skitser der viser den mulige fremtidige udvikling af Humlebæk centeret

Mødedeltagerne får herefter mulighed for at drøfte og debattere fire temaer i grupper:

  • Bibliotek/kulturhus
  • Byrum og landskab
  • Tilgængelighed og forbindelser
  • Butikker og boliger

I arbejdet med helhedsplanen har en lang række interessenter samt borgere været involveret i processen og leveret et stort arbejde. I løbet af foråret 2021 har administrationen således afholdt en række dialogarrangementer med grundejerne, borgere og andre interessenter for at få deres input til helhedsplanen.

Ligeledes er der afholdt møder med særskilt fokus på kulturhusets aktiviteter/funktioner med deltagere fra biblioteket, Dagcenter, Frivilligcenter, Musikskole samt Center for Kultur, Fritid og Sundhed, der ud over at repræsentere de kommunale tilbud, også repræsenterer de mange kulturelle og folkeoplysende foreninger, der forventes at få plads i et nyt kulturhus.

Efter planerne er præsenteret og drøftet på borgermødet, skal forslaget til helhedsplan behandles af byrådet i Fredensborg Kommune.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Billeder

En del af Humlebæk Bymidte set fra luften. Nederst ses KulturStationen.
En del af Humlebæk Bymidte set fra luften. Nederst ses KulturStationen.
Download

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum