Hus Forbi

Borgerforslag fra Hus Forbi: Alle skal have adgang til egne penge

Del

Hus Forbi har stillet et borgerforslag, for at sikre at udsatte og hjemløse får adgang til deres egne penge. Selvom problemet er velkendt, mangler der politisk handling. Det vil Hus Forbi gøre noget ved med borgerforslaget.

Forestil dig, at alle dine muligheder for at overføre penge pludselig forsvandt. At dit MobilePay, Dankort, rejsekort, og hvad du ellers har, blev lukket fra den ene dag til den anden. Ville du reagere? Ja, mon ikke! Og var det helt almindelige lønmodtagere eller selvstændige der oplevede det, ville politikerne nok meget hurtigt finde en løsning!

Det er virkeligheden for mange hjemløse og udsatte, der ofte mister adgang til deres egne penge. Problemet er velkendt, men politikerne handler ikke.

- Derfor har Hus Forbi stillet borgerforslaget 'Alle skal have ret og adgang til egne penge'. Vi vil have politikerne til at arbejde for at give alle, rig som fattig, husejer som hjemløs, en nem adgang til deres egne penge. Den digitale udvikling går hurtigt, og der er brug for at alle kommer med. Der er brug for politisk handling nu, siger Simon Nielsen, formand for Hus Forbi.

Forslagsstiller er redaktør Poul Struve Nielsen på vegne af Foreningen Hus Forbi.

Udsatte mister adgangen til egne penge

Hus Forbi har i flere måneder beskrevet hvordan hjemløse pludselig mister adgangen til egne penge.

Et eksempel er hjemløse Csaba Setet, der før havde et hævekort, så han kunne få udbetalt sine penge. Men en dag var hans kort pludselig spærret, fordi han ikke havde dokumenteret den adresse, han ikke har – med det NemID han heller ikke har. Det krævede flere opringninger til banken og et besøg hos Borgerservice, før Csabas konto igen blev åbnet – to uger senere.

Har man som Csaba intet hævekort, er man nødsaget til at hæve kontanter med sit pas i banken. Desværre for ham – og alle andre i samme situation - lukker bankfilialer på stribe for kontante udbetalinger. Tilbage står Csaba og alle de andre, der ikke kan få fat i deres egne penge.

- Vi beder ikke politikerne rulle verden tilbage til dengang, man kun kunne betale med kontanter. Sedler og mønter er bare redskaber, men de er stadig nødvendige for dem, der ikke er inviteret med til at kunne bruge de digitale betalingsløsninger, som alle vi andre ofte tager for givet, siger redaktør Poul Struve Nielsen.

Som hjemløs og Hus Forbi-sælger kender Hus Forbis formand Simon Nielsen selv alt for godt til problemet:

- De fleste danskere tager det for givet, at har man fået løn, kan man selvfølgelig også bruge den. Men er du hjemløs kan du miste adgangen til dem med et trylleslag - og så er du bare på røven, siger Simon Nielsen.

Man kan støtte forslaget 'alle skal have ret og adgang til egne penge' med en underskrift på www.borgerforslag.dk frem til 14. oktober. Hvis 50.000 skriver under, vil forslaget komme til debat og afstemning i Folketinget.

- Vi håber på at kunne presse vores dagsorden ind på Christiansborg. Her og nu handler det om, at digitaliseringen af samfundet ikke efterlader nogle danskere på perronen. Vi skal have alle med. Det skal Danmark og politikerne forstå, og derfor stiller vi dette borgerforslag, afslutter Simon Nielsen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Følg pressemeddelelser fra Hus Forbi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hus Forbi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum