Esbjerg Kommune

Borgere og virksomheder bliver centrale aktører i realiseringen af ny klimaplan

Del

Ambitionerne er høje i Esbjerg Kommunes nye klimaplan, der sigter efter CO2 neutralitet i 2030. Nu inviteres flere til at komme med input til, hvordan målet nås.

Billedtekst: I Esbjerg Kommune kommer næsten halvdelen af CO2-udledningerne fra energi svarende til 42 %, mens landbrug står for 40 % og 16 % stammer fra transport.
Billedtekst: I Esbjerg Kommune kommer næsten halvdelen af CO2-udledningerne fra energi svarende til 42 %, mens landbrug står for 40 % og 16 % stammer fra transport.

På dagens møde i Økonomiudvalget blev medlemmerne præsenteret for indholdet i udkastet til den nye klimaplan. Arbejdet med klimaplanen udspringer af Esbjerg Kommunes deltagelse i DK2020, hvor de deltagende kommunerne skal udarbejde planer, der lever op til de internationale standarder fra Parisaftalen.

Esbjerg Kommunes klimaplanen stiler mod CO2 neutralitet i 2030, men planen synliggør også hvilke sektorer, der står for den største CO2 udledning i kommunen bl.a. fra landbrug, energi- og varmeforsyningen og transporten, og hvor der på den anden side også er et enormt potentiale i at reducere udledningen.

”Baggrunden for klimaplanen og ikke mindst beregningerne viser, at klimaarbejdet kræver en kæmpe indsats på flere forskellige fronter. Skal vi nå vores målsætning, har vi travlt. De nødvendige CO2 reduktioner kræver investeringer, nytænkning, samarbejder på tværs og ikke mindst en bred opbakning lige fra erhvervslivet til alle os som privatpersoner. Det bliver afgørende, at vi kan få mange med i klimakampen”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Udvalget har tidligere bedt om, at planen skal i høring, og den proces går nu i gang. Det vil bl.a. ske via temamøder i Bramming, Ribe og Esbjerg, mens det også bliver muligt at komme med online input til planen. Samtidig ser udvalget muligheden for at skabe et talerør for yngre mennesker, som kan være med til at finde løsninger og drive forandringen.

Esbjerg Kommune har også sat et andet initiativ i søen, der skal sikre, at flere arbejder aktivt for at udlede mindre CO2. Via klimapartnerskaber inviterer kommunen andre medspillere på banen i form af både virksomheder og lokalsamfund. I marts slog Hunderup-Sejstrup statussen som grøn pioner fast ved at indgå i den første klimasamarbejdsaftale, og de første virksomheder har også meldt sig på banen.

”Klimadagsordenen har vi alle en part i, og med klimapartnerskaberne tilbyder kommunen at give en hånd med på vejen til de samarbejdspartnere, der stævner ud på en grøn rejse. Det er et forsøg på at gøre det attraktivt, og virksomhederne tilbydes medlemskab af et netværk med virksomheder i samme situation”, uddyber Jesper Frost Rasmussen.

I Esbjerg Kommune er der allerede flere tiltag, der støtter den grønne omstilling. Fx ruller hele flåden af bybusser i Esbjerg på el senere i december, mens 22 skraldebiler allerede kører på biogas og DIN Forsynings fjernvarme-løsning vil også bidrage positivt til CO2-regnskabet. Alle tiltag tæller, når det gælder om at nedbringe CO2 udledningen.

Klimaplanen findes i udkastform på esbjerg.dk/klimaplan, hvor det også bliver muligt at komme med input til, hvordan klimamålene nås.

Kontakter

Borgmester Jesper Frost Rasmussen, mail jesra@esbjerg.dk eller telefon 27 24 18 00.

Billeder

Billedtekst: I Esbjerg Kommune kommer næsten halvdelen af CO2-udledningerne fra energi svarende til 42 %, mens landbrug står for 40 % og 16 % stammer fra transport.
Billedtekst: I Esbjerg Kommune kommer næsten halvdelen af CO2-udledningerne fra energi svarende til 42 %, mens landbrug står for 40 % og 16 % stammer fra transport.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt projekt spørger borgerne, hvordan mennesker med demens trygt kan færdes i samfundet18.8.2022 14:33:17 CEST | Pressemeddelelse

Hvad kan vi i fællesskab gøre, for at mennesker med demens eller andre skjulte funktionsnedsættelser i hjernen kan færdes trygt i samfundet? Det spørgsmål besvares bedst af dem, som selv oplever udfordringerne i hverdagen. Derfor inviterer Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, Sydvestjysk Sygehus, Alzheimerforeningen og Ældre Sagen nu til borgermøder om netop dette emne.

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort10.8.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum