Haderslev Kommune

Borgerbudgettering: Få indflydelse på lokalområderne i Starup og Haderslev

Del

Borgerbudgettering har været en stor succes i landdistrikterne i Haderslev Kommune. Nu er der sat midler af til, at også borgerne i Haderslev og Starup kan få deres gode idéer frem i lyset og selv være med til at bestemme, hvordan 1 million kroner skal bruges.

En bålplads, en legeplads, et shelter eller et fælles arrangement. Bor du i Haderslev eller Starup og har du en god idé til projekt, der kan skabe værdi for det område, du bor i, så er det nu, du skal spidse ører. For Land- og Byudviklingsudvalget har som noget nyt afsat 1 million kroner årligt til borgerbudgettering i Haderslev by og Starup.

Borgerbudgettering er en metode, hvor man som borger er med til at bestemme over en del af det offentlige budget.

”Kort fortalt går det ud på, at har du et projekt til gavn for dit nærområde, så kan du sende din idé ind. Når vi så forhåbentligt har fået samlet en masse gode idéer, så skal borgerne på et møde i november præsentere og stemme om, hvilke idéer der skal gives penge til. Vi håber på at få rigtig mange gode og kreative projekter ind,” siger Bent Kloster formand for Land- og Byudviklingsudvalget.

Borgerne kan søge som privatpersoner eller de kan gå sammen med en forening eller i projektgruppe og søge.

”Vi har rigtig gode erfaringer med borgerbudgettering i landdistrikterne, hvor der de seneste år er blevet lavet en masse spændende projekter. Vi har også oplevet, at det er med til at skabe et øget lokalt engagement og frivillighed i områderne, fordi det er borgerne selv, der søger til projekterne og er med til at prioritere, hvordan midlerne skal bruges”, siger Bo Morthorst Rasmussen, næstformand i Land- og Byudviklingsudvalget.

Informationsevent

Den 29. september er der et åbent informationsevent om borgerbudgettering. Det foregår i Rådhussalen på Rådhuset i Haderslev. På informationsmødet fortælles der om den overordnede proces og der er mulighed for at stille spørgsmål.

I Haderslev og Starup er der afsat 1 million kroner om året til borgerbudgettering. Haderslev er inddelt i 11 områder, mens Starup er ét område. Der kan søges om op til 50.000 kr. for hvert område, og derudover kan der søges om op til 150.000 kr. inden for temaerne ”tilbud til unge mellem 15-25 år” eller ”klima og miljø.”

Målet er at de besluttede projekter er realiseret og afsluttet et år efter afstemningen.

Læs mere om borgerbudgettering i Haderslev by og Starup på haderslev.dk/borgerbudgettering 

Frist for at indsende et projekt er 1. november 2022.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum