Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Boost til unge og ældre københavnere efter et hårdt år

Del

Flere gratis psykologsamtaler til unge og ældre, mere tid i hjemmeplejen og flere aktiviteter på plejehjemmene i København. Det er blandt initiativerne i en ældre- og sundhedspakke, som sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) har kæmpet hjem i de netop overståede budgetforhandlinger.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Efter et hårdt år med massive corona-restriktioner er der brug for at sikre bedre trivsel blandt unge og ældre i København. Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling har forhandlet sig til 18 mio. kroner til en række initiativer målrettet disse grupper.

- Både unge og ældre har følt sig ængstelige, nedtrykte, ensomme og isolerede fra venner og familie det sidste år. Vi kan se, at vores eksisterende tilbud om f.eks. psykologhjælp til ældre oplever stigende efterspørgsel. Derfor har det været helt afgørende for mig at sikre penge til at støtte dem, der har behov – og til at forsøde tilværelsen helt generelt for de ældre, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Tid til oplevelser

Pengene er fundet i de netop overståede budgetforhandlinger i Københavns Kommune. Her fordeler kommunens politikere overførte midler fra sidste års budget. Blandt andet er der prioriteret ekstra midler til at sikre individuelle psykologsamtaler til unge og ældre, samt gruppesamtaler for unge. Der er også fundet penge til flere aktiviteter og oplevelser for plejehjemsbeboere og modtagere af hjemmepleje. Og så er der afsat penge til en indsats målrettet overvægtige børn og en styrkelse af unges engagement i foreningslivet.

- Vi har fundet penge til, at vores medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem kan støtte de ældre københavnerne i at genopfriske deres sociale liv. De kan for eksempel få en ekstra ledsaget biograftur, en shoppingtur, et besøg i Tivoli, en kop kaffe med en gammel ven eller hvad de har lyst til. Jeg er glad for, at mine politiske kolleger her på Københavns Rådhus er enige i, at de ældre har været særligt hårdt ramt under corona-nedlukningen, siger Sisse Marie Welling.

De nye initiativer i ældre- og sundhedspakken bliver sat i gang hurtigst muligt.

Fakta om ældre- og sundhedspakken til børn, unge og ældre:

  • Mere klippekortstid for modtagere af hjemmehjælp, der bl.a. vil kunne anvendes til at genoptage sociale relationer: 8,8 mio. kr.
  • Pulje til aktiviteter for beboere på plejehjem med henblik på at styrke trivslen: 2,0 mio. kr.
  • Mere individuel tid med en medarbejder for byens plejehjemsbeboere. Målrettes særligt ældre, der får få besøg: 3,0 mio. kr.
  • Psykologsamtaler med unge i psykisk mistrivsel: 1,5 mio. kr.
  • Psykologsamtaler til ældre borgere i psykisk mistrivsel: 0,7 mio. kr.
  • Indsats til overvægtige børn, som skal bevæge sig mere og få gode oplevelser i foreningslivet: 1,0 mio. kr.
  • Pulje til foreninger med det formål at få flere unge på bl.a. ungdomsuddannelser til at deltage aktivt i foreningslivet: 1,0 mio. kr.

Kontakter

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum