Boligudbuddet er faldet - det ser ud til at fortsætte

Del

Kommentar fra Home: Udbuddet af boliger til salg er faldet den seneste måned og det seneste år. Det ser ud til at blive værre endnu

Hej på redaktionen, Boligsiden offentliggør udbudstal for boligmarkedet, der viser et stort fald i "

Hver eneste uge i januar har der været underskud på boligmarkedet – forstået på den måde, at der er blevet solgt flere boliger, end der er kommet boliger til salg.

Salget af boliger i Danmark kun gået op, op og op. I sidste uge endte salget således på et rekordhøjt niveau med hele 2.868 solgte boliger alene i uge 4.

Det er ikke kun et højere resultat end de i alt 2.679 solgte boliger i uge 3. Det er samtidig det højeste antal solgte boliger målt på én uge i den undersøgte periode, som går tilbage til begyndelsen af 2015, viser en opgørelse fra Boligsiden.

Sælgerbarometeret fra YouGov og Home viser ellers, at boligejerne reagerer på det blomstrende boligmarked i en bundfrossen årstid.

I oktober var det kun 10 % af boligejerne, der havde planer om at sætte deres bolig til salg, men ved årsskiftet er det steget til 13 %, der har planer om at sætte til salg i løbet af de næste seks måneder.

"Boligejerne holdt sig mest tilbage, da coronaen ramte i foråret, hvor landet lukkede ned og fremtiden var særdeles usikker. Boligkøberne var hurtigst tilbage i stort omfang, og boligejerne er siden kommet efter det – og flere sætter nu også deres bolig til salg og har planer om det. Det er positivt – og naturligt nok – for mange er selv på udkig efter noget andet at bo i" siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Udbudstallene viser, at det er fortsat bare ikke nok, der sætter til salg. Det lave udbud og den store efterspørgsel presser priserne opad til glæde for boligsælgerne.

Boligmarkedet er dermed endnu ikke er i vater.

I uge 4 sat 2.525 nye boliger til salg, men med 2.868 salg, giver et underskud af boliger på 343, og det samlede udbud faldt med 603 boliger i løbet af ugen, viser Homes beregning.

"De normale høj og lavsæsoner var sat ud af spillet i 2020 pga. corona, og den tendens ser ud til at fortsætte, når januarsalget er højere end med forårs- og sommermåneder," lyder det fra Home markedsanalytiker.

FAKTA: Boligsalg i januar 2021

Der er ikke tidligere set så mange boligsalg i årets første vintermåned.

Boligsalget i uge 4 ligger hele 73 % over samme uge sidste år.

Sammenligner vi med gennemsnittet for den tilsvarende uge i årene 2015-2019 er der tale om næsten en fordobling – helt nøjagtig en fremgang på 95 %.

Kilde: Boligsiden.dk

Nøgleord

Kontakter

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 179 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum