Furesø Kommune

Boligminister var til møde om almene boliger i Furesø

Del

Der blev lyttet, udvekslet erfaringer og sendt rosende ord til Furesø, da bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek besøgte Furesø Kommune i slutningen af juni. Ministeren mødte det udvalg af politikere og eksperter, der har lavet anbefalinger til at sikre en fortsat positiv udvikling i de almene boligområder i Furesø.

Mere end hver fjerde borger i Furesø bor i en almen bolig. Furesø Byråd har fastlagt et mål om, at alle kommunens boligområder skal være trygge at bo og vokse op i og oplever en positiv udvikling frem mod 2030.

Derfor har et særligt rådgivende udvalg med repræsentanter fra Furesøs almene boligselskaber, lokalpolitikere og udefrakommende eksperter arbejdet på en række anbefalinger, der nu er vedtaget af byrådet.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) og resten af det rådgivende udvalg, fortalte om arbejdet i udvalget. Derefter viste de sammen med Furesø Boligselskab ministeren rundt i kommunens største almene boligafdeling Farum Midtpunkt med knap 4000 beboere.

Ministerros til Furesø

I silende regn udviklede snakken sig, og både minister og eksperter roste Furesø Kommune for at arbejde målrettet med de almene boliger, så de bliver ved med at være gode og trygge at bo i.

”Ordet ’rettidig omhu’ gik igen under besøget. Vi er en foregangsby, fordi vi vælger at følge udviklingen i beboersammensætningen i de almene boliger tæt og samarbejder med boligselskaberne om at sikre en positiv udvikling. Langt de fleste er glade for deres bolig, omgivelser og naboer, og sådan skal det blive ved med at være. Vi vil samarbejde med boligselskaber, erhvervsliv og foreningsliv om boligsociale indsatser, renovering af boliger og udearealer, udlejningsaftaler, der kan fremme en ballanceret beboersammensætning, og vi vil i fællesskab undersøge mulighederne for blandede ejerformer, når vi renoverer og bygger nyt,” Ole Bondo Christensen (A).

”Det var spændende at høre mere om arbejdet i Furesø Kommune med at sikre en positiv udvikling i de almene boligområder. Det er helt afgørende for mig, at det er trygt og rart at vokse op, uanset hvor man bor i landet. Derfor skal vi understøtte udviklingen af blandede boligområder, så man møder mennesker med forskellige sociale eller etniske baggrunde i både supermarkedet og daginstitutionen,” siger Kaare Dybvad Bek (A), indenrigs-og boligminister.

Anbefalingerne om de almene boliger er netop blevet vedtaget af Furesø Byråd og skal nu drøftes med de enkelte boligselskaber i Furesø. Det rådgivende udvalg har været sammensat af eksperter og ressourcepersoner med ekspertise og langvarig erfaring fra den almene bolig-sektor samt repræsentanter fra Furesø Byråd. De har gennemtrawlet en stor mænge data og fakta i forbindelse med arbejdet. De slog fast, at de almene boliger i Furesø Kommune generelt er velfungerende og ikke oplever de problemer, som kendetegner almene boligområder i andre kommune. Efter sommerferien vil der blive afholdt et møde med alle almene boligselskaber i Furesø om, hvordan der konkret skal arbejdes videre med anbefalingerne fra det rådgivende udvalg.

Kontakter

Kaare Dybvad Bek, Indenrigs- og boligminister via presserådgiver Michael Bang, tlf. 72282416.
Ole Bondo Christensen, Furesøs borgmester tlf. 7216 5200

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum