Akutbolig.dk

Boligløse studerende har større risiko for at droppe ud

Del

Frederik var boligløs ved studiestart og endte med at droppe ud. I år frygter boligportalen Akutbolig.dk at flere havner i samme situation.

Studiestart og boligstress

Dette års øgede studieoptag er lig et endnu større pres på et i forvejen presset boligmarked i studiebyerne og udsigten til at flere studerende vil stå uden bolig ved studiestart. Noget der kan få store konsekvenser for de studerende. 

Frederik opgav boligsøgningen 

Netop dette kender 22-årige Frederik Skov Andersen alt til. Sidste år var han nemlig kommet ind på et studie i Odense, to timer væk fra sin bopæl nær Horsens. Selvom Frederik ihærdigt havde søgt efter en bolig, var han stadig boligløs ved studiestart. Da han i november måned endnu ikke havde fundet en bolig, opgav han og endte med at droppe ud af studiet.

“Det blev en kæmpe stressfaktor ikke at have et sted at bo, da studiet startede. På grund af den lange transporttid, og det faktum at jeg konstant skulle søge boliger, og gå til fremvisninger, blev det svært også at have tid og energi til at engagere sig i både det faglige og sociale på studiet” fortæller Frederik.

Flere med en usikker boligsituation dropper ud

Frederik er ikke alene om at droppe ud. Ifølge en analyse fra EVA, øger en lang rejsetid til studiet, og en usikker boligsituation, nemlig frafald fra studiet - og med god grund: 

“En tryg base i form af et hjem, er af stor betydning for ens generelle trivsel. Når nye studerende står uden hjem, kan det nemt blive en stressfaktor, fordi de i forvejen skal forholde sig til en ny by, et nyt studie og nye mennesker”, siger chefpsykolog Bjørn Danielsen, med speciale i stress. 

Hos boligportalen Akutbolig.dk, frygter de da også, at flere i år vil ende som Frederik: “I vores kundeserviceafdeling har vi haft et stigende antal henvendelser fra frustrerede studerende, såvel som deres forældre. Desværre er det eneste råd, vi kan give dem, at de fortsætter med at klø på, og søger så bredt som muligt. Det kan bl.a. være en god ide finde sammen med andre kommende studerende, og søge en lejlighed sammen” fortæller Daniel Juhl, direktør for Akutbolig.dk.

Frederiks studieliv fortsætter i Aarhus

Historien om Frederik ender heldigvis godt. Efter Frederik droppede ud og presset på boligmarkedet var stilnet af, søgte Frederik påny bolig og job i Aarhus og fandt begge dele. I år søgte han kun ind på uddannelser i Aarhus - og blev optaget på den ene af dem. I år begynder han derfor studiet i Aarhus med meget mere ro i maven:

“Det er en lettelse, at jeg har styr på både bolig og studiejob. Nu har jeg endelig tid til at fokusere ordentligt på studiet, og lære mine nye studiekammerater godt at kende. Det var noget, som jeg blev nødt til at nedprioritere sidste år, hvor jeg hele tiden skulle tænke på, hvornår det næste tog gik, så jeg ikke kom for sent hjem - jeg skulle jo tidligt op igen morgenen efter”.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk