Boligsiden.dk

Boliger med lange liggetider bliver også solgt

Del

Der bliver solgt langt flere boliger nu med liggetider på mere end et år, end der gjorde for bare et år siden. Som følge deraf er andelen af boliger med lang liggetid styrtdykket.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

For langt de fleste boligsælgere er al snak om liggetidspest forduftet. Der er nemlig langt færre boliger end tidligere, der ligger længe uden at blive solgt.

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at salget af boliger med en liggetid på mere end et år er steget med 50 procent i første kvartal af 2021 sammenlignet med samme periode i 2020. Det har ført til, at boliger med liggetid på mere end et år nu udgør cirka en fjerdedel af det samlede marked mod næsten halvdelen af markedet i starten af 2020.

”Boligsalget har været ekstremt i cirka et år nu, og det har fået det samlede udbud til at falde meget. Det har betydet, at købernes interesse for de huse, der har ligget i lang tid, er steget. Det har ført til, at der er blevet ryddet ud i lagerbeholdningen af boliger, der er svære at sælge. Det er godt for de sælgere, der kan få afsluttet et kapitel og komme videre til en ny bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flere salg af boliger med lang liggetid i vente

Det generelle fald i udbuddet af boliger er de seneste uger blevet bremset, og vi ser nu et stagnerende udbud, hvor antallet af nye boliger til salg nogenlunde matcher antallet af boliger, der tages af markedet, fordi de bliver solgt, eller fordi sælger beslutter sig for at blive boende.

Dermed er der samlet set omkring 38.000 boliger på markedet, og historisk er det fortsat i den meget lave ende. Så længe det vilde boligsalg fortsætter, er der en rigtig god chance for, at mange af de godt 8.000 boliger, der har ligget mere end et år, også bliver solgt den kommende tid.

”Der er mange boligkøbere på markedet, og konkurrencen om boligerne er rigtig stor. Det betyder, at køberne må orientere sig i hele markedet, og at de tvinger sig selv til at se muligheder i alle de boliger, der er til salg. Og det giver rigtig god mening, for der behøver på ingen måde være noget i vejen med en bolig, selv om den har været til salg længe. Der kan være mange grunde til, at den ikke er blevet solgt,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Det vi hører fra ejendomsmæglerne er, at alt kan sælges, og derfor vil vi også den kommende tid opleve, at der er flere, der forelsker sig i de boliger, der har været på markedet længe.”

Se alle boliger til salg med liggetid på mere end et år.

Udvikling i salget af boliger med liggetid på mere end et år:

Periode

Antal salg

Ændring

  1. kvartal 2020

2.371

--

  1. kvartal 2021

3.549

50 %

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum