Boligejer: Sådan undgår du indbrud mellem jul og nytår

Antallet af indbrud er hvert år faldet, siden det toppede i 2009 med 48.614, jf. Danmarks Statistik. Således blev der i 2021 ”kun” registreret 14.408 indbrud i beboelse, og i de første tre kvartaler af 2022 er der blot registreret 10.871 indbrud. Såfremt 4. kvartal af 2022 slutter i samme takt, er det et fald på omkr. 70 procent på under 15 år.
Hvad statistikkerne til gengæld også viser er, at der altid er flest indbrud i 4. kvartal. December er kendt som højsæson for indbrud, og selv om der nu samlet set er færre indbrud, er der ingen grund til at tage nogen chancer og slække på sikkerheden.
Kilde: Det Kriminalpræventive Råd |
– I november og december ser vi ofte en indbrudsbølge i Danmark. Det er de såkaldte ’mørke måneder’, hvor indbrudstyvene kan arbejde i fred, fordi de kan gemme sig i mørket, forklarer Nicolas Schyberg, projektleder hos RealMæglerne.
RealMæglerne giver her boligejerne en række forholdsregler til sikring mod indbrud:
- Nabo. Få din nabo til at holde et vågent øje med dit hjem, hvis du er væk mellem jul og nytår. Din nabo kan: Parkere sin bil i din indkørsel, når du ikke er hjemme. Tømme din postkasse, så den ikke afslører dig. Rydde sne omkring dit hus og på den måde vise frisk aktivitet. Gå en tur forbi dit hus – gerne om aftenen. Lægge affald i din skraldespand.
- Nabohjælp.dk. Læs om Nabohjælp-ordningen på Nabohjælp.dk. Det er et skilt, der virker.
- Støj. Tænd lys og musik, så det virker som om, at der er nogen hjemme i dit hus. Du kan tune køkkenradioen eller klokradioen i soveværelset ind på en fast FM-kanal. Brug tænd-og-sluk-ure til at styre, hvornår lys og lyd tænder og slukker.
- Kæledyr. En gøende hund er lige så effektivt som nabohjælp. Hvis du kun er væk i nogle få timer, er det en god idé at lade hunden blive hjemme. Er du i sommerhuset, skal den selvfølgelig med. Er du allergisk over for hund, eller er Vuffi med på tur, kan du anskaffe en alarm, der lyder som en hund. Den aktiveres efter samme princip som udebelysning med bevægelsescensor.
- Fristelser. Kontanter, fladskærme, iPads, elektronik, smykker, sølvtøj etc. Sørg for at gemme de synlige værdier væk. Hvis der ikke er noget, der frister, kan det få indbrudstyven til at spare sig for besværet med at komme ind i huset.
- Kendetegn. Hvem trækker gardinerne for kl. 12 om formiddagen? Undgå at sende signaler, som indikerer, at der ikke er nogen hjemme i huset.
- Besvær. For indbrudstyven er der kun to regler. Det skal være nemt, og det skal gå hurtigt. Hvis du gør livet svært for ham, er der stor sandsynlighed for, at han dropper det. Du kan fx montere vindueslåse og sikringsbeslag. Monter evt. en ekstra lås på hoveddøren og terrassedøren.
- Skjul. Sørg for, at der ikke er mørke områder omkring huset, hvor indbrudstyven kan putte sig. Anvend evt. udebelysning med bevægelsescensor.
- Overvågning. Det er i dag muligt at overvåge dit hjem via mobiltelefonen, mens du sidder i sommerhuset. Og omvendt. Det sker vha. et kamera, som sender billeder direkte til mobiltelefonen, hvis der er aktivitet i huset. På den måde kan du ringe til politiet, hvis der er en indbrudstyv i huset.
- Privatalarm. En alarm kan være en god idé, hvis den larmer, så naboerne hører den. Men tyvene ved godt, at sikkerhedsfirmaet ikke kommer lige med det samme. Nogle forsikringsselskaber giver rabat til kunder med alarmer.
RealMæglerne har tidligere dokumenteret, at flere holder jul og nytår i sommerhuset. Er du blandt dem, der har planer om at rejse væk i julen, er det en god idé at følge de 10 anbefalinger.
Læs mere her: https://www.realmaeglerne.dk/realmaeglerne/presse/flere-holder-jul-og-nytaar-i-sommerhuset
– Vi ved, at der er mange, som gerne vil holde jul og nytår i sommerhuset, og derfor er sikring mod indbrud et højaktuelt emne. Vi ved, at der er rigtig mange, som generelt set ikke er hjemme i juledagene pga. rejser, familiebesøg og lignende, så det er nu, man skal være ekstra opmærksom som boligejer og nabo, slutter Nicolas Schyberg.
Flere pressefotos her: https://www.scanpix.dk/spdk/ (Appr via Scanpix) / RealMæglerne
Nøgleord
Kontakter
Mikkel MilsgaardPresse- & KommunikationsansvarligRealMæglerne A/S - Danmark
Tlf:+45 36 34 08 12Tlf:+45 26 20 16 34mm@mailreal.dkNicolas SchybergProjektlederRealMæglerne A/S - kædekontoret
Tlf:+45 36 34 08 12Tlf:+45 42 47 83 17ns@realmaeglerne.dkBilleder
Information om RealMæglerne
RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.
Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.
Læs mere her: RealMægler Folkeskoven
Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.
Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima
Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne
Boligmarkedet: Historisk marts2.4.2025 16:05:03 CEST | Pressemeddelelse
Salget af boliger stak fuldstændig af i marts. RealMæglerne har eksisteret siden 1988, og kun én gang tidligere i historien har salget i en marts overgået marts 2025. Det var i rekordåret 2021, hvor corona fik boligkøberne til lommerne. Hos RealMæglerne steg salget med hele 36 procent i forhold til marts 2024.
Her sælges boligerne hurtigst6.3.2025 10:20:11 CET | Pressemeddelelse
Der er generelt set stor fart på salget af ejerboliger i Danmark, hvor den gennemsnitlige salgstid har været nedadgående gennem de seneste par år. Dog er der stadig store forskelle, når landsdelene holdes op imod hinanden. RealMæglerne har kigget ned i salgsdata for boligmarkedet og sammenlignet salgstider for boliger solgt i januar for hhv. landsdele og kommuner. Se her, hvor længe boligerne er om at blive solgt i din landsdel:
2024 gav rekordsalg på boligmarkedet10.1.2025 22:00:13 CET | Pressemeddelelse
Salget i 2024 steg med 13 % i forhold til salget i 2023 hos RealMæglerne med omkr. 100 ejendomsmæglerbutikker i hele Danmark: – Og der er god grund til at forvente, at salget vil stige yderligere i 2025, mener Preben Merrild Angelo, adm. direktør. Læs hvorfor her:
Stor erhvervsprofil skifter til REAL11.12.2024 13:24:25 CET | Pressemeddelelse
Det er en markant erhvervsmæglerprofil, der nu er skiftet til RealMæglerne. Kenneth Engberg skal fremover varetage erhvervsejendomsmarkedet i København og Storkøbenhavn for kæden. Kenneth Engberg tager fremadstormende medpartner med sig.
Boligmarkedet går vinter-amok2.12.2024 13:13:17 CET | Pressemeddelelse
Normalvis er der mere gang i foråret end i september, oktober og november på boligmarkedet. Men i år er boligmarkedet gået vinter-amok. Alene i november har RealMæglerne minimum solgt 21 % flere ejerboliger end sidste år, når måneden gøres op. – Det er renterne, der gør forskellen, siger adm. direktør.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum