Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bog, Bøf og Bif i Glumsø

Del
Torsdag den 20. april kl. 17.45-ca. 22.00 inviteres der til endnu en spændende kulturel aften, hvor vi starter med spisning i Café Rejseladen for derefter at høre om bogen ”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov, før vi ser filmen af samme navn i Glumsø Bio.
”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller. Foto: Andreas Bastiansen.
”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller. Foto: Andreas Bastiansen.

”Bog, Bøf og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Navnet på konceptet er ændret fra ”Bøf, Bog og Bif” til ”Bog, Bøf og Bif”. Det er ud fra tanken om, at bogen læses først, derefter spises der. Og så ser vi filmen i biografen.

Denne gang skal vi se filmen, ”Den, der lever stille”. I filmen har Frederikke Dahl Hansen (Leonora Christina) og Jens Albinus (faren) de bærende roller. Moren spilles af Sarah Boberg.

Stærk fortælling om at finde sig selv
Bogen, som er fra 2018, er en selvbiografisk erindringsroman. Det er Leonora Christina Skovs egen fortælling om hendes opvækst som enebarn i et parcelhus i Helsinge med et par forældre, som ikke kunne finde ud af at elske hende. Det er også historien om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. Det er en stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Bogen er såkaldt autofiktion.

En unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen
Filmen ”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller og omhandler forfatteren selv, da hun har taget afstand fra sine forældre efter en dysfunktionel opvækst. Da Leonora på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice med uhelbredelig brystkræft, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi. Instruktør Puk Grasten har skrevet og instrueret filmen, som ifølge Leonora Christina Skov selv, er en unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen.

Biblioteket bestiller bogen hjem i god tid. Den kan afhentes og lånes på Glumsø Bibliotek fra mandag den 3. april. 

Aftenens program:

Fra kl. 17.45-19.00 – Café Rejseladen
Menu: Glaseret skinke med flødekartofler og broccolisalat.
Ekstra: is (kan købes for 30 kr.)
Fra kl. 19.00 – Glumsø Bio
Fra kl. 19.30-ca. 22.00
Oplæg om bogen bag filmen, ”Den, der lever stille” ved Glumsø Bibliotek
Vi ser filmen af samme navn og taler om den bagefter.

Samlet pris for spisning og biograf: 180 kr. (ekskl. drikkevarer og dessert). I prisen er inkluderet en kop kaffe eller te i biografen.
Er du vegetar eller lign., kan du skrive til Marianne fra Café Rejseladen på: Oskar.Rosell@mail.tele.dk

Tilmelding på: www.glumsoe-bio.dk, hvor der betales for både spisning og biograf. Der er et begrænset antal billetter til arrangementet!

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet. Kvittering på sms eller mail skal vises både i Café Rejseladen og i Glumsø Bio.

Vil du høre mere om arrangementet, er du velkommen til at henvende dig til:

Glumsø Bibliotek: 55 88 40 30

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt.

Kontakter

Billeder

”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller. Foto: Andreas Bastiansen.
”Den, der lever stille” er en filmatisering af Leonora Christina Skovs bestseller. Foto: Andreas Bastiansen.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum