Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bøder for ikke at melde flytning

Del

Byrådet i Næstved Kommune har vedtaget, at Borgerservice fremover skal have mulighed for at udstede bøder, hvis en borger afgiver forkerte oplysninger om flytning.

Ifølge Loven om Det Centrale Personregister har borgere pligt til at registrere sig på deres bopæl. Bopælsregistreringen skal ske senest 5 dage efter flytningen. Sker det ikke, eller giver borgeren forkerte oplysninger om flytningen, kan det nu komme til at koste enten 600,- kr. eller 5000,- kr. i bøde afhængig af den enkelte sag. 

Hvad kan give en bøde?
Bøden kan udstedes hvis:
- Flytning ikke anmeldes rettidigt
- Opgivet flytning ikke anmeldes
- Der afgives forkerte oplysninger om flytningen og de forhold, der skal registreres i forbindelse med flytningen 

Borgeren skal have handlet forsætligt eller groft uagtsomt for at få en bøde. Det vil sige, at fejlen skal kunne tillægges borgeren. Det er Borgerservice, der i den enkelte sag vil vurdere, om det er borgerens fejl. 

Der er visse tilfælde, hvor der ikke vil blive udstedt bøder for fejl i oplysningerne. Det er for eksempel hvis Borgerservice vurderer, at overskridelsen af fristen ikke er borgerens fejl, eller hvis borgeren lider af mentale eller fysiske diagnoser og har brug for hjælp til registreringen. 

Hvorfor udstede bøder?
Bødesystemet forebygger fejl i borgernes bopælsregistrering. Den slags fejl vil man helst undgå, da de kan skabe problemer for både den borger, der ikke er registreret korrekt samt for borgere, der helt lovligt opholder sig på en adresse, som en anden borger fejlagtigt har registreret sig på. Det kan nemlig få betydning for de ydelser, som den korrekt registrerede borger har ret til. 

Muligheden for at udstede bøder vil desuden medvirke til at begrænse socialt bedrageri. Tidligere har der ikke været nogen konsekvens, hvis borgere har givet ukorrekte oplysninger i en bopælssag, eller hvis borgeren har spekuleret i ikke at anmelde flytning for at få sociale ydelser - men det vil der være nu. 

Derudover vil muligheden for at udstede bøder i flyttesager betyde flere korrekte oplysninger og dermed en kortere sagsbehandlingstid. 

Vil du vide mere? Kontakt leder for afdeling Borgerservice, Annette Struve på annst@naestved.dk 

Billedtekst: Fremover kan Borgerservice udstede bøder, hvis en borger afgiver forkerte oplysninger om flytning. Foto: Adam Grønne.

Kontakter

Annette Struve, leder for afdeling Borgerservice, Næstved Bibliotek og Borgerservice, telefon: 5588 4170, mail: annst@naestved.dk
Vibeke Sølling, bibliotekar, Næstved Bibliotek og Borgerservice, telefon: 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55884000http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum