Røde Kors

Boblberg vinder Fællesskabsprisen 2019

Del

Det digitale danske fællesskab Boblberg modtager Fællesskabsprisen 2019 sammen med Røde Kors. Den digitale platform runder samtidig 200.000 brugere.

((((KORREKTION: Vi kom ved en fejl tidligere til at kalde Pernille Rosentkrantz-Theil for socialminister. Hun er selvfølgelig børne- og ungeminister)))

Børne- og ungeminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) uddelte torsdag Fællesskabsprisen 2019 til den digitale borger-til-borger portal Boblberg, der i samarbejde med Røde Kors har skabt nye forbindelser mellem danskere.

Boblberg er stiftet af Rasmus Stæhr, hans bror Nikolaj Stæhr og deres fætter Anders Stæhr i 2013 med det formål at styrke fællesskaber og motivere inaktive borgere, forebygge ensomhed og sikre borgernes mentale og fysiske sundhed, og stifter Rasmus Stæhrer stolt over at modtage prisen.

”Vi er stolte over at skabe fællesskaber for flere hundredetusinde danskere igennem Boblberg-platformen, og med denne pris bliver vi bekræftet i, at det gør en stor forskel for mange mennesker. Fællesskaber er noget af det vigtigste i vores liv, så vi er glade for at modtage årets Fællesskabspris,” siger han.

Platformen er en digital opslagstavle, hvor man kan oprette såkaldte bobler, hvor man søger alt fra nogen at gå tur med, nye bekendtskaber til andre i samme livssituation som én selv. På Boblberg kan man finde nye fællesskaber – eller skabe sine egne. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt billede, og det er hverken nødvendigt med billede eller en profiltekst.

6,3 procent af danskerne er uønsket alene ifølge Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil fra 2017, og hos især den yngre del af befolkningen føler flere sig ensomme end i 2013.

Sidste år indgik Boblberg en samarbejdsaftale med Røde Kors, der skulle få endnu flere til at søge fællesskab digitalt og netop i denne uge rundede Boblberg 200.000 danske medlemmer.

Den fælles ambition for Røde Kors og Boblberg er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber inden udgangen af 2022. Det svarer til, halvdelen af de danskere, der føler sig ensomme og uden for fællesskabet.

Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl er glad for, at priskomiteen har kunnet se potentialet i det digitale fællesskab, som han selv forventer sig så meget af.

”Hvis vi vil koble mennesker sammen fysisk, er det helt afgørende, at vi også kan gøre det digitalt. Derfor er Boblberg så god en idé. Platformen er i høj grad med til at virkeliggøre Røde Kors’ principper og gøre medmenneskelighed til en folkesag,” siger han.

Fællesskabsprisen hylder dem, der gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. Siden 2014 har prisen arbejdet for at finde og anerkende de mennesker og projekter, der bidrager til at styrke fællesskabet. I 2019 bliver det således sjette gang, at Fællesskabsprisen skal uddeles. 

Boblberg samarbejder ud over Røde Kors med over 30 kommuner og en lang række samarbejdspartnere. Platformen er uden reklamer, har høj datasikkerhed, og der sælges ingen data om brugerne.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

15 folkemøder skal kickstarte hjælp til udsatte under genåbning15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har forstærket daglige udfordringer med ensomhed og mistrivsel blandt mange. Behovet for støtte, fællesskaber og hjælp er større nu, end før Covid 19 gjorde sit indtog. Med 15 folkemøder i hele landet tager Røde Kors initiativ til at samle ildsjæle, civilsamfundet og repræsentanter fra virksomheder og myndigheder til at finde løsninger til dem, der fortsat lever med følgerne af coronakrisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum