Danmarks Grønne Investeringsfond

Blue World Technologies: Biler på bæredygtigt brændsel skal omstille transportsektoren

Del

For aalborgensiske Blue World Technologies er vejen til den grønne omstilling af transportsektoren brolagt med bæredygtigt brændsel. Med deres revolutionerede methanol-brændselsceller vil virksomheden være en grøn kollega til el-bilen. Nu har virksomheden fået Danmarks Grønne Investeringsfond med på rejsen, som er kommet med frisk kapital til det grønne væksteventyr.

Stifterne af Blue World Technologies, fra venstre: Mads Bang - CTO, Mads Friis Jensen - CCO, Anders Korsgaard - CEO
Stifterne af Blue World Technologies, fra venstre: Mads Bang - CTO, Mads Friis Jensen - CCO, Anders Korsgaard - CEO

Ambitionen er sat: Mange millioner af biler skal i fremtiden køre på bæredygtig methanol-brændsel, hvis det står til virksomheden Blue World Technologies. Med en banebrydende teknologi har virksomheden bygget et grønt alternativ til den forbrændingsmotor, der sidder i vores biler i dag. Håbet er, at det grønne alternativ også kan blive en del af løsningen på omstillingen af transportsektoren. 

”Vi har i mange år arbejdet på at forfine vores teknologi, der erstatter den almindelige forbrændingsmotor, så biler fremover kan køre på bæredygtig methanol ved hjælp af brændselsceller. Transportsektoren er en storudleder og står for op mod en femtedel af al CO2-udledning globalt. Så der er stort potentiale for vores teknologi, og vi arbejder målrettet for at udbrede vores teknologi globalt,” siger Anders Korsgaard, der er adm. direktør og medstifter af Blue World Technologies.

Ifølge Our World In Data står transportsektoren for 21 % af al CO2-udledning globalt. Formår Blue World Technologies at gøre sig til en global spiller, er der store grønne og forretningsmæssige potentialer at hente, fortæller Anders Korsgaard:

”Transportsektoren står overfor store udfordringer, og forbrugerne og kunder over hele verden kommer i endnu højere grad til at efterspørge bæredygtige transportmuligheder. Her har Blue World Technologies i høj grad en berettigelse, og det er det potentiale, vi nu skal ud at understøtte med ny kapital fra Danmarks Grønne Investeringsfond.”

El-bilens grønne kollega
De seneste år er der kommet stort fokus på omstillingen af transportsektoren, og her er eldrevne køretøjer og ladeinfrastruktur en vigtig del af løsningen. Men det er også en velkendt udfordring, at køredistancen og den dermed manglende fleksibilitet får forbrugere til at fravælge elbilen. Det er batterierne i bilerne, som sætter en begrænsning for køredistancen, men det problem løser Blue Word Technologies. Methanolbrændselsceller fungerer nemlig som en ’rækkeviddeforlænger’ i en elbil, hvor det i en hybridkonstellation med et mindre batteri giver en køredistance på op til 1000 km. Samtidig undgås lange opladningstider, da flydende methanol på kun et par minutter tankes på bilen på samme måde, som vi kender det fra benzin og diesel.

”Som et alternativ til forbrændingsmotoren, er der store muligheder i at benytte methanolbrændselsceller i en hybrid med et mindre batteri i. De to teknologier arbejder rigtig godt sammen, og på den måde kan Blue World Technologies medvirke til, at elbiler kan gøres mere fleksible og attraktive,” fortæller Anders Korsgaard.

Blue World Technologies og Danmarks Grønne Investeringsfond har for nyligt indgået en aftale om lånefinansiering for 10 mio. kr. Danmarks Grønne Investeringsfond er sat i verden for at udvikle nye teknologier og virksomheder, der kan være med til at fremme den grønne omstilling, og her er transportsektoren et vigtigt fokusområde for Danmarks Grønne Investeringsfond, fortæller Managing Director i fonden, Michael Zöllner:

”Vi finansierer projekter, der fremmer den grønne omstilling og ser det som vores klare opgave at bidrage til nedbringelse af CO2-udledningen i samfundet. Og der er behov for flere grønne og supplerende alternativer også i transportsektoren. Det er Blue World Technologies et fremragende eksempel på. Med et banebrydende produkt og en stærk bæredygtig ambition har de en vigtig rolle i at omstille sektoren. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet, der også skal være med til at skabe vækst og arbejdspladser i Nordjylland.”

Blue World Technologies beskæftiger nu omkring 50 personer fordelt på hovedkvarteret i Aalborg samt udviklings- og produktionsafdelingen i Kvistgaard.

Om Blue World Technologies
Blue World Technologies er en ambitiøs og visionær udvikler og producent af methanol brændselscellekomponenter og -systemer til stationære generatorer og hjælpegeneratorer samt industrier inden for personbiler og tung transport rundt om i verden. Brændselscelleteknologien er et grønt alternativ til forbrændingsmotoren og dieselgeneratoren. Som en del af Power-to-X økosystemet bidrager methanol brændselscelleteknologien til at løse nogle af de udfordringer i den grønne omstilling, som direkte elektrificering og batterier ikke kan løse alene.

Methanol, der kan produceres ved hjælp af CO2–fangst og brint fra elektrolyse, der anvender grøn strøm, er et flydende brændstof, der simpelt og rentabelt kan lagres i flere år samt transporteres rundt i verden ved hjælp af den eksisterende infrastruktur.

Blue World Technologies er grundlagt på stor erfaring fra brændselscelleindustrien og med en målsætning om at kommercialisere teknologien gennem storskalaproduktion. Virksomheden fokuserer på højtemperatur PEM-teknologi kombineret med methanol reformering. Denne kombination sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og betydningsfulde fordele som CO2-reduktion, brændstofbesparelser og ingen udledning af skadelige emissioner.

Læs mere om Blue World Technologies på  www.blue.world eller på deres sociale medier.

Kontakter

For pressehenvendelser kontakt
Blue World Technologies, Head of PR and Communication, Anne Kvist, +45 31 60 16 71 eller e-mail: akv@blue.world

Danmarks Grønne Investeringsfond, presserådgiver, Cecilie Idun Andersen, + 45 31 93 05 73 eller e-mail: cea@vf.dk

Billeder

Stifterne af Blue World Technologies, fra venstre: Mads Bang - CTO, Mads Friis Jensen - CCO, Anders Korsgaard - CEO
Stifterne af Blue World Technologies, fra venstre: Mads Bang - CTO, Mads Friis Jensen - CCO, Anders Korsgaard - CEO
Download
Michael Zöllner, Managing Director, Danmarks Grønne Investeringsfond
Michael Zöllner, Managing Director, Danmarks Grønne Investeringsfond
Download

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Om Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund. Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet. 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Hestebønne-protein skal medvirke til at revolutionere markedet for plantebaseret kost8.6.2021 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er stor efterspørgsel på proteiner som ingrediens i fødevarer eller i foder til dyr over hele verden, og en lang række positive fordele ved hestebønnen gør den attraktiv, når det kommer til sundhed og bæredygtighed. Nu vil virksomheden Meelunie-GPI opføre anlæg til udvinding af planteprotein fra hestebønner. Et bredt partnerskab bestående af SiccaDania, hollandske Meelunie, Københavns Universitet, Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkøbing Landbobank står bag projektet, hvor projektinvesteringen lyder på godt 250 mio. kr.

Refarmed flytter i kælderen hos danske madleverandører: Danmarks Grønne Investeringsfond sikrer kapital til det første anlæg20.4.2021 12:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Danske Refarmed, med Camilla Enge i spidsen, vil tage et opgør med lange og CO2-udledende forsyningskæder. Den vertikale farm vil sende friske krydderurter direkte op fra produktionen i kælderen til storkøkkenet i stueetagen. Nu har virksomheden fået finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Vækstfonden til at etablere deres første lokale produktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum