Bliv superforsker på Moesgaard
Nyt udstillingsområde med spil og laboratorie for børn og familier åbner 26. maj

Fredag 26. maj åbner Moesgaard Museum et nyt udstillingsområde, hvor børn og børnefamilier gennem leg kan udforske fortiden og prøve, hvordan det er at være arkæolog og forsker.
I det nye udstillingsafsnit MOMULAB kan børnene tage forskerkitlen på og gå på jagt efter spor af de mennesker, der har levet i fortiden. Laboratoriet breder sig over to etager, og blandt aktiviteterne er en afdeling for marinarkæologi (arkæologi under vand), hvor udstillingens skærme får det til at virke som om, man befinder sig i en ubåd under vandet. Her kan man prøve at ’støvsuge’ havbunden på jagt efter fortidsfund og finde ud af, hvorfor tingene befinder sig under vand.
I MOMULAB er der også interaktive spil, hvor man ud fra træers årringe og pollen i jorden kan lære mere om fortiden og de mennesker, der levede dengang. Laboratoriet er særligt henvendt til børn i alderen 6-12 år, men også andre aldersgrupper kan få en sjov og lærerig oplevelse.
Udstillingsområdet er blevet til med fornem støtte fra Krogagerfonden.
”Med det nye udstillingsafsnit, der er målrettet børn og familier, vil vi gerne give børnene en nysgerrighed på videnskaben og de videnskabelige metoder. Vi håber, at familierne sammen kan få en oplevelse og måske en dialog om, hvordan viden bliver til, og hvordan vi ved det, vi ved. Som museum vil vi rigtig gerne være med til at plante et frø eller gøde en spire hos børn og unge, så både vi og alle andre i fremtiden får gavn af, at der kommer nye og flere dygtige forskere til,” siger Mads Kähler Holst, der er direktør for Moesgaard Museum.
Hightlights og danefæ
Udover aktiviteter for børn er der i det nye udstillingsafsnit også udstillet særlige fund i en ny, stor montre. I ’highlights’ montren vil Moesgaard udstille aktuelle arkæologiske fund og særlige genstande. Når det nye udstillingsafsnit åbner 26. maj, kan publikum se danefæ-genstande, som fritidsarkæologer har fundet i Moesgaard Museums ansvarsområde ved hjælp af metaldetektorer. Danefæ er genstande fra fortiden, som er af enten ædelt metal eller har en særlig kulturhistorisk værdi.
Praktiske oplysninger
MOMULAB bliver åbnet fredag den 26. maj af Moesgaard Museums direktør og en skoleklasse fra Elise Smiths Skole i Aarhus.
Pressen er meget velkommen til at deltage i åbningen. Tilmelding til kommunikationschef Bodil Jensen på bj@moesgaardmuseum.dk eller mobil 20466373
Nøgleord
Kontakter
Bodil JensenKommunikationschef
Tlf:20 46 63 73bj@moesgaardmuseum.dkBilleder
Moesgaard Museum
Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.
Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Lad børnene være24.5.2023 10:39:02 CEST | Pressemeddelelse
Foredrag 14. juni på Moesgaard Museum med forfatter Henrik Hvenegaard, der slår til lyd for, at børn lærer lige så meget af deres omgivelser som af deres forældre - hvis vi lader dem være
Tag din bedste skat med på Moesgaard i pinsen16.5.2023 14:07:36 CEST | Pressemeddelelse
Besøg Danefækontoret og nyt laboratorium for børn, når Moesgaard inviterer til sjove og lærerige Superforskerdage i pinsen fra lørdag 27. maj til mandag 29. maj.
2022 blev et flot år for Moesgaard Museum3.5.2023 15:13:27 CEST | Pressemeddelelse
Moesgaard havde sidste år rekordstor aktivitet, men museet forventer underskud i 2023
Besøg romernes lejr i Kristi himmelfart2.5.2023 11:52:43 CEST | Pressemeddelelse
I Kristi himmelfartsferien er der aktiviteter for hele familien, når romerne slår lejr ved Moesgaard Museum.
Da danerne blev født26.4.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Foredrag på Moesgaard 10. maj med historiker Kasper H. Andersen om det danske riges oprindelse
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum