Codan Forsikring A/S

Blæser derudad: Dansk selskab forsikrer nu samtlige havvindmølleparker i Taiwans udfordrende klima

Del

Codan Danmark har underskrevet nye aftaler om forsikring af vindenergi, der samlet set vil levere grøn strøm til ca. 1 million husstande. De nye aftaler betyder, at det danske selskab nu forsikrer samtlige kommercielle havvindmølleparker i Taiwan. Samtidig fortsætter Codan Danmark som hovedforsikringspartner på en af verdens største havvindmølleparker, London Array.

I Danmark skal vi næsten fordoble mængden af energi fra havvindmøller frem mod 2030. Det står klart efter finansloven i går blev vedtaget, og det er en beslutning, der giver genlyd i bl.a. Taiwan.  

På den anden side af jorden skal en ny havvindmøllepark nemlig opføres ud fra den østasiatiske ø-stats vestkyst. Zhong Neng er navnet på parken, hvis konstruktion og opførelse forsikres af Codan Danmark. Parken vil bestå af 31 vindmøller fra en anden ledende dansk aktør inden for vindenergi, Vestas.   

Regeringen i Taiwan har en ambition om at tilføje 5,7 gigawatt vindkraft til deres energimix inden 2025, hvilket svarer til en stigning på 700% ift. den nuværende kapacitet, og her er Zhong Neng en vigtig milepæl.  

“Projektet viser, hvor stort et emne vedvarende energi har vokset sig til på Taiwans dagsorden. Vi er både stolte og beærede over at spille en aktiv rolle i deres overgang til et mere bæredygtigt energimix gennem forsikring af deres havvindmølleparker,” siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark.  

Klimaet omkring Taiwans farvande kan være særligt udfordrende med ekstreme naturkræfter som jordskælv og tyfoner, hvilket gør det yderligere kompliceret at opføre en vindmøllepark på havet.   

“Vilde vejrfænomener kan påvirke turbinevingerne betydeligt og reducere ydeevnen, mens fx undervandsdynamikker kan true fundamentets stabilitet. Vi har stor erfaring indenfor det her område, og ser frem til at bidrage med vores indsigter til at undgå skader og minimere tiden til at udbedre dem, hvis de alligevel sker,” siger Camilla Amstrup.  

Det er ikke kun i Taiwan, at Codan Danmark har indgået nye aftaler om forsikring af vindenergi. Det danske selskab fortsætter nemlig som den primære forsikringspartner på en af verdens største havvindmølleparker, London Array samt på onshore vindmølleparken Munkflohögen Vindkraft i Sverige.   

Til sammen forventes alle tre vindmølleparker at levere strøm til lidt under 1 million husstande.  

Forsikrer 6 ud af 10 havvindmølleparker i verdenen  

Havvindkapaciteten i Danmark og resten af verden accelererer markant i disse år og forventes at 15-doble frem mod 2040, viser en international rapport om havvind fra The International Energy Agency (IEA).  

Der er med andre ord sket meget, siden Codan for 30 år siden forsikrede verdens første havvindmøllepark, Vindeby ved Lolland. Siden da er det danske forsikringsselskab blevet involveret i mange projekter både herhjemme og i udlandet, og er i dag med til at forsikre +60% af alle havvindmølleparker i verdenen. 

 

Fakta om vindmølleparkerne 

Zhong Neng: 31 x Vestas V174-9,6 MW havvindmøller 

London Array: 175 x Siemens 3,6 MW havvindmøller 

Munkflohöjden Vindkraft AB: 23 x Vestas V110-2,2 MW vindmøller 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum