Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Blå Kors vil give børn og unge succesoplevelser på sommerlejre på Sjælland

Del

Trivslen blandt mange børn og unge er udfordret efter et år med isolation og mindre fysisk samvær. Det gælder særligt de børn og unge, som i forvejen har udfordringer at kæmpe med i hverdagen. Det er de børn og unge, som den sociale hjælpeorganisation Blå Kors ser frem til at give et pusterum på blandt andet to sommerlejre ved Lejre og Karise.

Sidste år var omkring 300 børn afsted på Blå Kors' sommer- og julelejre.
Sidste år var omkring 300 børn afsted på Blå Kors' sommer- og julelejre.

En uge med fokus på fællesskaber, venskaber, sjove aktiviteter og voksne, der gør alt for at gøre oplevelsen mindeværdig. 

Det er tanken bag Blå Kors' sommerlejre, som igen i år skal give børn og unge en tiltrængt pause fra hverdagens udfordringer og gode oplevelser, som de kan leve højt på, også efter sommerferien. 

Blå Kors har i år udvidet tilbuddet af lejre på Sjælland, så der nu er en lejr for børn i alderen 7-12 år på Osted Efterskole ved Lejre og en ungdomslejr målrettet de 13-18-årige på Karise Efterskole. Begge lejre afholdes i uge 27. 

"Vi er glade for, at vi har kunne oprette en ekstra lejr på Sjælland. Der er ingen tvivl om, at behovet for lejrene er kæmpestort igen i år. Vi vil som organisation gerne gøre en særlig indsats for at give de mange børn og unge, som har været ekstra udfordrede af coronaåret, et socialt frirum i sommerferien, hvor det handler om at have det sjovt og få nye venner," siger Sandra Trampedach Junget, som er projektleder for Blå Kors Ferielejre. 

Selvtillid og succesoplevelser

Blå Kors afholder i år ni sommerlejre på Sjælland, Fyn og i Jylland for børn og unge i alderen 7-20 år. Flere af lejrene har allerede modtaget mange tilmeldinger. Det er oftest forældre, værge eller familiebehandlere i kommunen, som tilmelder børn og unge, men også mange folkeskolelærere fortæller forældrene om Blå Kors Ferielejre. 

Deltagerne på lejrene, kommer fra familier med blandt andet sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

"Vi får rigtig positive tilbagemeldinger både fra børnene og dem, som sender dem afsted på lejrene. Børnene udvikler sig rigtig meget i løbet af en uge og bliver tanket op med selvtillid, succesoplevelser, håb og livsmod. Mange af dem glæder sig allerede ved lejrens afslutning til at skulle på lejr igen til næste sommer eller til jul, hvor vi også afholder lejre," siger projektleder Sandra Trampedach Junget.

Sommerlejren for unge skal for første gang afholdes på Karise Efterskole, hvor man glæder sig til at tage imod deltagerne. Her vil medarbejdere fra efterskolen blandt andet byde velkommen og hjælpe til i køkkenet.

"Vi glæder os rigtig meget til at tage imod de unge og vise dem det bedste fra vores efterskole. Vi synes, det giver rigtig god mening, at Blå Kors' sommerlejr kan leje sig ind hos os i sommerferien, fordi vi deler samme målgruppe," siger forstander Troels Brandt.

Mange frivillige voksne

Også i 2020, hvor mange arrangementer blev aflyst, afholdt Blå Kors både sommer- og julelejre efter dialog med sundhedsmyndighederne. Det krævede en ekstra stor indsats af de frivillige, som driver lejrene, siger Sandra Trampedach Junget, som er projektleder for Blå Kors Ferielejre:

"Det kunne kun lade sig gøre, fordi vi har verdens sejeste frivillige, der vil gøre alt for at give børnene og de unge en fantastisk sommer. De er så seje og engagerede."

Blå Kors' sommerlejre er i år støttet af Augustinus Fonden, Jascha Fonden, Ole Kirk's Fond, Hempel Fonden, Kaptajn M.L. Asmussen og hustru Marie Asmussen f. Wahl's Mindelegat og dagligvarekæden Lidl. 

Læs mere om lejrene og find tilmelding på lejre.blaakors.dk

Fakta om Blå Kors sommerlejre

  • Blå Kors afholder i år ni sommerlejre for børn og unge i uge 26, 27, 28 og 31:
    • Tre børnelejre på Sdr. Bork Efterskole i Vestjylland, Onsild Efterskole ved Hobro i Nordjylland og Osted Efterskole ved Lejre på Sjælland.
    • En betweenlejr på Strib Idrætsefterskole ved Middelfart,
    • Tre lejre til søs ombord på træskibet Agape med udsejling fra Nordjylland og Fyn
    • To ungdomslejre på Hestlund Efterskole ved Bording i Midtjylland og Karise Efterskole på Sjælland

Info om sommerlejrene i Lejre og Karise

Ungdomslejr

Tid: Søndag d. 4. juli til fredag d. 9. juli 2021

Sted: Karise Efterskole, Rønne Allé 7, 4653 Karise

Aldersgruppe: 13-18 år 

Antal: 25 deltagere

Børnelejr

Tid: Mandag d. 5. juli til lørdag d. 10. juli 2021

Sted: Osted Efterskole,  Assendløsevejen 1, 4320 Lejre

Aldersgruppe: 7-12 år 

Antal deltagere: 30 børn 

Kontakter

Billeder

Sidste år var omkring 300 børn afsted på Blå Kors' sommer- og julelejre.
Sidste år var omkring 300 børn afsted på Blå Kors' sommer- og julelejre.
Download

Links

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper socialt udsatte i påsken: Blå Kors deler tusindvis af poser med madvarer ud over hele Danmark24.3.2021 07:23:00 CET | Pressemeddelelse

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor uddeler Blå Kors i år overskudsmad i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som doneres fra Lidls butikker, til glæde for brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum