Blå Kors Danmark

Blå Kors: Efterspørgslen på julearrangementer er ekstra stor i år

Del
I Blå Kors bliver der holdt julelejre for børn og unge og juleaften på væresteder, botilbud og behandlingshjem, og i dagene op til jul bliver der uddelt julehjælp, julegaver og julemad. I Blå Kors oplever man, at interessen og behovet for hjælp er ekstra stort i år.
I Blå Kors bliver der uddelt julegaver, julemad og julehjælp og på væresteder og botilbud bliver der holdt juleaftener. Foto: Blå Kors.
I Blå Kors bliver der uddelt julegaver, julemad og julehjælp og på væresteder og botilbud bliver der holdt juleaftener. Foto: Blå Kors.

Julen er en ekstra følsom tid for mange. Derfor prioriterer Blå Kors julen højt både på væresteder og botilbud og holder blandt andet også julelejre og tilbyder julehjælp og uddeler overskudsmad.

"I Blå Kors har vi i mange år ydet en ekstra indsats i juletiden, både fordi det er en tid, der traditionelt koster lidt ekstra, men også fordi det er en tid, som er ekstra svær for mange - det kan være på grund af savn eller dårlige minder, og der har det altid betydet meget for os at gøre noget ekstra for dem, der har brug for det i julen," fortæller kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik.

Derfor bliver der også gjort meget ud af at holde jul på Blå Kors' botilbud for hjemløse og også på organisationens bo- og behandlingstilbud for mennesker, der har eller haft problemer med misbrug.

Og i løbet af hele december er der julearrangementer på værestederne og masser af ekstra støtte både socialt og økonomisk. Men i år er oplevelsen i Blå Kors, at det hele har fået et ekstra hak op.

Ekstra stor interesse

Selvom Blå Kors er vant til travlhed i december har 2022 alligevel været anderledes. Blandt andet med rekordmange ansøgninger til julehjælp og rekordmange modtagere af julehjælp.

"Vi oplever en generelt større aktivitet hele vejen rundt i alle vores tilbud og i uddelingen af julehjælp og overskudsmad," fortæller Thomas Røddik og nævner blandt andet værestederne som et eksempel:

"Vi oplever, at der er rigtig stor interesse for at holde jul på vores væresteder - både som besøgende og som frivillig, og det er en nærliggende tanke, at det hænger sammen med de store økonomiske udfordringer, som vi véd fra vores daglige arbejde, at mange mennesker har," siger Thomas Røddik, der bakkes op af Robert Refslund-Nørgaard, der er leder af Blå Kors' værested i Aabenraa.

Ifølge Robert Refslund-Nørgaard er det også interessen for at være frivillig juleaften, der har været endnu større end de foregående år.

"Det er dejligt, at så mange har lyst til at hjælpe til og gøre det muligt, at vi kan holde juleaften, for vi har rigtig mange gæster, som gerne vil holde jul hos os af forskellige årsager. Ofte handler det om, at man lever i misbrug af forskellig art, at man er ensom eller at ens økonomi ikke rækker til at holde en aften selv."

Julelejr giver gode oplevelser

Den ekstra store interesse oplever Blå Kors også på deres julelejre for børn og unge, som bliver holdt mellem jul og nytår. Det fortæller Sandra Trampedach Junget, der er projektleder for Blå Kors Danmarks ferielejre.

"Det er gået historisk hurtigt med at få lejrene fyldt, og vi har endda oprettet flere pladser for at imødekomme de mange henvendelser. De sagsbehandlere, jeg har talt med, fortæller, at mange familier oplever, at pengene er små til jul, og derfor er lejrene en god mulighed for at give ens børn en god oplevelse," siger Sandra Trampedach Junget.

Børnene kommer blandt andet fra familier med alkohol- og rusmiddelproblemer, fattigdom, psykisk sygdom og andre sociale problemer inde på livet. For dem er ferielejrene et pusterum.

I år ligger lejrene i Hillerød, Kolding og Ans nær Silkeborg og henvender sig til hver sin aldersgruppe i alderen 7-20 år.

Stor efterspørgsel på mad

I samarbejde med dagligvarekæden Lidl uddeler Blå Kors for sjette år i træk overskudsmad den 23. og 24. december, og det er en hjælp, der falder på et ekstra tørt sted i år, hvor mange danskere er så pressede på økonomien, at mange af de familier, som Blå Kors er i kontakt med, blandt andet må springe måltider over for at få økonomien til at løbe rundt.

”Der er ikke nogen tvivl om, at overskudsmaden fra Lidl falder på et virkelig tørt sted i år. Mange familier og enlige kæmper hver dag med at få pengene til at række, og det er kun blevet forstærket af inflation og energikrise, så det er bestemt noget, der gør en forskel,” siger Thomas Røddik.

Lidl donerer overskudsmad fra 20 af kædens butikker på landsplan, der holder julelukket. Mad, som frivillige fra Blå Kors uddeler til væresteder og trængte familier i 16 forskellige Blå Kors-tilbud på tværs af Danmark.

Derudover er der et hav af lokale aftaler om uddeling af overskudsmad og julemad fra lokale forretninger og spisesteder.

Kontakter

Billeder

I Blå Kors bliver der uddelt julegaver, julemad og julehjælp og på væresteder og botilbud bliver der holdt juleaftener. Foto: Blå Kors.
I Blå Kors bliver der uddelt julegaver, julemad og julehjælp og på væresteder og botilbud bliver der holdt juleaftener. Foto: Blå Kors.
Download
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum