De Danske Bilimportører

Bilsalget tilbage efter nedlukning

Del

Bilsalget gjorde et stærkt comeback i marts måned med 23.731 indregistrerede personbiler. Det er flere indregistrerede biler end i januar og februar til sammen.

Januar og februar var præget af den hårde corona-nedlukning af detailhandlen. Det afspejlede sig i bilsalget, som kun lige akkurat havde passeret 20.000 nyregistreringer, da kalenderen viste 1. marts. Med marts’ bilsalg er bundlinjen for år-til-dato næsten fordoblet, og 1. kvartal slutter således med en samlet tilgang på 43.898 nye personbiler. Det er dog en nedgang på 10,3 procent ift. første kvartal 2020.

"Genåbningen af Danmark var tiltrængt for bilsalget, og vi er rigtig glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Vi har stadig ikke indhentet alt det tabte som følge af nedlukningen, men vi er godt på vej,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Gønne biler i fortsat fremgang

I årets første kvartal udgjorde grønne biler 24 procent af bilsalget mod 9 procent i samme periode sidste år. I første kvartal af 2021 blev der indregistreret 2.996 elbiler og 7.520 plug-ind hybrid biler. 

Det går overraskende hurtigt med den grønne omstilling af personbilparken i Danmark. De nye bilafgifter giver et klart incitament til at vælge en opladelig bil, og udbudet af nye grønne bilmodeller er i markant fremgang. Det er de to hovedårsager til de opladelige bilers stigende andel af bilsalget. ” siger Mads Rørvig.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Alle gengivelser af data og oplysninger bedes kildeangives med : De Danske Bilimportører

Nøgleord

Kontakter

Sara GabrielsenPublic affairs- og kommunikationskonsulent

Kontakt for data og statistik.

Tlf:71119491slg@bilimp.dk

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisationen for bilimportører i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologier – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum