De Danske Bilimportører

Bilsalg i bedring

Del

Selvom november bød på endnu et fald i antal indregistrerede personbiler ift. sidste år, er der bedring at spore i tallene. Elbilerne er i fremgang, og hver fjerde nye bil i november var en elbil.

Der er blevet indregistreret 13.127 nye personbiler i november 2022 mod 14.952 i november 2021, hvilket svarer til et fald på 12,2%. Faldet er mindre end det samlede fald år til dato på 20,8 procent, så selvom der stadig er leveringsudfordringer i bilindustrien, er der bedring at spore.

Elbilerne udgjorde 24,5 procent af de samlede nyregistreringer i november. Med 3.225 nye elbiler er det også blevet til en lille fremgang på 6,6 procent sammenlignet med november 2021. 

”Det er ikke overraskende, at der stadig er spor af forsyningsproblemerne i novembers bilsalg, men det er positivt, at det nu bliver bedre. Leveringstiderne på biler falder, selvom der kan være stor forskel afhængigt af mærke og model”, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Årsskifte med afgiftsstigninger venter

Årets slutning nærmer sig, og det betyder, at afgiftstigninger på elektriske biler nærmer sig, da afgiftsrabatten på elektriske biler bliver udfaset fremmod 2030. Det er derfor forventeligt, at mange danskerne vil handle bil inden afgifterne stiger til nytår.

“Danskerne er meget følsomme overfor afgiftsstigninger, og vi forventer, at der vil være øget aktivitet hos bilforhandlerne her i december, så man undgår en afgiftstigning, der for flere bilmodeller kan være over 10.000 kr. Bilsalget for december afhænger selvfølgelig af mulighederne for levering, men flere mærker har biler på lager, som står klar til danskerne” siger Mads Rørvig.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum