DI Sydvestjylland

Billund tager solidt skridt tilbage i Top 10

Del

Billund Kommune er tilbage i det gode selskab i DI’s erhvervsklimaundersøgelse. Efter sidste års dyk til en plads som nummer 26, er Billund Kommune igen at finde i toppen af danske erhvervskommuner og indtager nu en samlet 10. plads.

- Billund Kommune er helt fortjent tilbage i top-10. Især kan vi se, at kommunens politikere og embedsfolk har lagt rigtig mange kræfter i for at forbedre dialogen  med virksomhederne. Vi ser ofte, at den gode dialog i øjenhøjde er en af de væsentligste årsager til, at udfordringer og uenigheder kan løses. Eksempelvis kan vi se, at byggesagsbehandlingen opnår en væsentlig bedre vurdering i år, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S.

Igen i år vurderer virksomhederne, at Billund Kommune er landets bedste sted at drive virksomhed i, hvis man alene ser på, hvor meget man skal betale i skatter, afgifter og gebyrer. Ligeledes værdsættes den fysiske planlægning og kommunens udbud af erhvervsbyggegrunde højt af virksomhederne. Det samme gælder det kommunale vejnet.

- Vi kan se, at Billund Kommune har brugt mange penge på det kommunale vejnet i de seneste år, derfor er det også glædeligt, at det nu kan aflæses i en stigende tilfredshed blandt virksomhederne. Når de fysiske rammer er på plads, der er gode veje, og der samtidig opkræves lave skatter og afgifter, så er der skabt et rigtig godt fundament for tilfredse virksomheder, siger Jesper Toft Mathiasen.

Billund Kommunens indsats for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificerede medarbejdere får også pæne ord med på vejen i årets undersøgelse. Det er dog også netop udfordringerne med at skaffe kvalificerede medarbejdere nok, som virksomhederne opfordrer kommunen til at prioritere højst, for at styrke virksomhedernes vækstmuligheder fremadrettet.

Man skal lede længe efter tidslerne i årets erhvervsklimaundersøgelse for Billund Kommune. Men folkeskolernes samarbejde med virksomhederne i form af virksomhedsrelevant undervisning og virksomhedsbesøg får en lavere vurdering i årets undersøgelse. Ligeledes må miljøsagsbehandlingen også registrerer en lidt lavere tilfredshed.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkeligt antal svar. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Administrativ koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum