Billund Kommune

Billund Kommune skruer ned for energiforbruget

Del

Billund Kommune følger regeringens anbefalinger for at spare på energien. Samtidig leder kommunen efter flere steder, hvor der kan spares på energien.

Både Danmark og resten af Europa står overfor en energikrise, der kan udvikle sig hen over vinteren. Regeringen har derfor udsendt anbefalinger, der skal få kommunerne til at spare på energien.

Anbefalingerne indebærer blandt andet at sænke temperaturen i offentlige kontorbygninger og slukke unødvendig udendørs lys på offentlige bygninger.

Der er tale om anbefalinger, og regeringen har understreget, at der kan være lokale forhold, der gør, at man ikke skal følge anbefalingerne. For eksempel er vuggestuer, plejehjem og sygehus friholdt for anbefalingen om at sænke temperaturen.

Arbejdet med at finde ud af, hvor Billund Kommune kan følge anbefalingerne, er allerede gået i gang.

Henvendelser fra borgere

I den anledning har Billund Kommune fået en del henvendelser fra borgere, der for eksempel har set, at der er tændt lys indenfor i en bygning en aften. Der kan dog være flere årsager til, at lyset er tændt om aftenen – for eksempel rengøring i bygningen, og derfor er det ikke nødvendigt at kontakte kommunen.

Billund Kommune har også fået en del spørgsmål til, om gadelyset kan slukkes. Der er imidlertid flere forskellige årsager til, at dette ikke er muligt – både hvad angår trafiksikkerhed, tryghed og lovkrav til lys ved for eksempel fodgængerfelter og lyskryds. Dog har Billund Kommune allerede skiftet al gadelys til LED, hvilket i forvejen bruger meget mindre energi.

Billund Kommune kigger løbende efter andre steder, hvor der kan spares på energien.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum