Billund Kommune

Billund Kommune øger støtten til Cafe Jydepotten

Del

Billund Kommune øger støtten til Cafe Jydepotten med 375.000 kroner årligt. Pengene skal gå til Cafe Jydepottens arbejde med at skabe livskvalitet for kommunens borgere.

Billund Kommune øger støtten til Cafe Jydepotten i Grindsted med 375.000 kroner årligt. Pengene skal sørge for, at caféen fortsat kan imødekomme det store behov for hjælp fra caféens besøgende.

Godt 100 borgere lægger hver dag vejen forbi Cafe Jydepotten i Grindsted. Her er alle velkomne, og alle kan rummes. Ud over at passe cafeen tilbyder Jydepotten også hjælp til mentoropgaver og socialpædagogisk støtte til aktiviteter. Caféen har desuden mange frivillige kræfter, hvilket betyder at pengene i høj grad går direkte til de borgere, som har brug for hjælpen.

Caféens økonomi har ikke kunnet følge med de voksende opgaver, og derfor forhøjer kommunen sin støtte til caféen.

”Billund Kommune har igennem 25 år haft et fantastisk godt samarbejde med Café Jydepotten. Derfor er jeg også glad for, at vi nu øger vores støtte, så Café Jydepotten kan fortsætte med at yde sin store indsats,” siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

Caféen hjælper, hvor kommunen ikke kan

De mennesker, der kommer på Cafe Jydepotten, er meget forskellige. Ud over at det er et socialt værested, er det også et spisested for byens og egnens enlige. Nogen har psykiske problemer, misbrugsproblemer, handicap, og andre har særlige udfordringer. Grundholdningen er, at alle har krav på et værdigt liv. De fleste kommer for at få socialt samvær, hvor der er nogen at tale med, få et varmt måltid mad, spille spil, læse avisen eller blot drikke en kop kaffe. Andre igen har mest brug for et pusterum og sidde og være sig selv.

”Cafe Jydepotten er et godt eksempel på, at civilsamfundet og frivillighed kan hjælpe nogle af samfundets mest udsatte borgere, vi som kommune ikke kan hjælpe – blandt andet fordi vi er bundet af lovgivning eller regler for, hvad vi må beskæftige os med,” siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Den forhøjede støtte til Cafe Jydepotten er en del af budgetforliget for 2023-2026 i Billund Kommune. Man kan læse mere om budgetforliget på kommunens hjemmeside, billund.dk/budgetforlig2023.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum