Billund Kommune

Billund Kommune iværksætter tiltag for at begrænse coronasmitte i Stenderup-Krogager

Del

Smitten af covid-19 er stigende i Billund Kommune. Især blandt børn og unge i Stenderup-Krogager, hvor Billund Kommune sætter forskellige tiltag i værk efter anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Billund Kommune iværksætter nu forskellige tiltag i Stenderup-Krogager for at forebygge yderligere spredning af covid-19.

Tiltagene kommer på baggrund af Sundhedsstyrelsens officielle anbefalinger og indebærer opfordringer til både dagtilbud og skole.

For dagtilbud opfordres forældrene til at aflevere og hente børn udendørs hvis muligt. Samtidig holder Billund Kommune dagplejeres fælles legestue lukket, så børn ikke bliver blandet på tværs af grupperne.

Lynghedeskolen Afdeling Stenderup indretter undervisningen, så den så vidt muligt foregår i stamklasser, ligesom eleverne holdes klassevis i pauser og frikvarterer. Desuden holdes så vidt mulig afstand mellem forældre og medarbejdere.

Billund Kommune sender i samme ombæring en stor tak til borgere og forældre i Stenderup-Krogager, som har udvist stor forståelse og samarbejdsvilje over for de tiltag, der allerede er iværksat.

Stigning i smitten i Billund Kommune

Baggrunden er, at antallet af smittede i Billund Kommune torsdag steg til 76 personer. Det er især blandt børn- og unge i skolealderen, at smitten spreder sig, og især i sognet Stenderup, der nu har en incidens på cirka 1000 (altså 1000 smittede pr. 100.000 indbyggere).

Netop ved det smitteniveau anbefaler Sundhedsstyrelsen, at kommunen iværksætter de tidligere nævnte tiltag i forhold til at forebygge yderligere spredning af smitten.

Selvom en væsentlig del af smitten er koncentreret i Stenderup-Krogager, kan man se stigende smitte i hele kommunen.

Derfor anbefaler Billund Kommune samtidig borgere i hele kommunen om at huske Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger til at forebygge smitte: Herunder at vaske/afspritte hænder, at hoste eller nyse i ærmet, at holde afstand i det offentlige rum samt at blive hjemme og blive testet, hvis man får symptomer og blive vaccineret.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Frivilligrådets ”Tour de lokalsamfund” har været en succes11.11.2021 16:43:39 CET | Pressemeddelelse

Frivilligrådet og Frivilligcenter Billund har i efteråret 2021 været på tourné rundt i Billund Kommune for at besøge sociale frivillige og foreninger i kommunens mindre lokalsamfund. Målet har været at alle deltagere skulle blive klogere på hinanden og hvordan der arbejdes frivilligt socialt rundt i kommunen samt at få viderebragt viden om Frivilligrådets og Frivilligcenter Billunds funktioner ud til de frivillige – og det lykkedes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum