DI Sydvestjylland

Billund er Danmarksmester i skat

Del

Virksomhederne vurderer, at Billund Kommunes fortsat er landets bedste sted at drive virksomhed, hvis man alene ser på, hvor meget man skal betale i skatter, afgifter og gebyrer. Det fremgår af årets udgave af Lokalt Erhvervsklima, som er Dansk Industris undersøgelse blandt 7.332 danske virksomheder.

Billund Kommune tager dog et skridt bagud på den samlede rangliste til en plads som nummer 26, hvilket er 18 pladser dårligere end sidste år, hvor kommunen indtog en ottende plads.

- Billund Kommune ligger fortsat i den gode ende af landets kommuner, når det gælder erhvervsklima, men placeringen som nummer 26 lever ganske givet ikke op til forventningerne hos politikere og embedsfolk i kommunen. På trods af tilbagegangen i den samlede vurdering af erhvervsklimaet er der glædeligvis også mange skulderklap til Billund Kommune i årets undersøgelse, siger formand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jesper Toft Mathiasen.

Eksempelvis er virksomhederne glade for det kommunale vejnet men påpeger dog også, at netop infrastruktur og transport er det vigtigste at fokusere på for at fremtidssikre et godt erhvervsklima i kommunen.

Kommunens virksomheder er også tilfredse med den fysiske planlægning i kommunen, herunder udbuddet af erhvervsgrunde og kommunens evne til at sikre plads til både boliger og virksomheder.

- Når de fysiske rammer er på plads, og der samtidig opkræves lave skatter og afgifter, så er der skabt et rigtig godt fundament for erhvervsudviklingen i årene fremover. Bredbåndsdækningen er også tæt på at være optimal i Billund Kommune, og det bliver en mere og mere væsentlig parameter. Derimod ser mobildækningen ud til at halte lidt mere efter, siger Jesper Toft Mathiasen.

Der er meget få tidsler i årets undersøgelse – en af dem er virksomhedernes vurdering af sagsbehandlingen af byggesager, hvor Billund Kommune scorer lavere, end hvad man kunne forvente. Men især efterlyser virksomhederne mere dialog med kommunen. Det gælder både dialogen med politikere og embedsfolk, men det gælder også kommunens formidling af væsentlig information til virksomhederne.

- En god dialog i mellem kommunen og virksomhederne er meget afgørende for et erhvervsklima i top. Jeg synes faktisk, at det er et fælles ansvar for kommunen og for virksomhederne at holde en tæt kontakt. En god dialog kan ofte tage eventuelle problemer inden de vokser sig store, siger Jesper Toft Mathiasen.

Billund Kommunes indsats for, at virksomhederne kan få kvalificerede medarbejdere bliver positivt vurderet af erhvervslivet, ligesom de kommunale folkeskolers samarbejde med virksomhederne og skolernes evne til at løfte eleverne op på et højt fagligt niveau også får ros i undersøgelsen.

- Ledigheden i Billund er meget lav, og mange virksomheder har svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. Derfor er det også glædeligt, at virksomhederne anerkender den indsats, kommunen gør på dette område. Det er vigtigt for at kunne fastholde vækst og udvikling i området, siger Jesper Toft Mathiasen.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, BOH@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Information om DI Sydvestjylland

DI Sydvestjylland
DI SydvestjyllandFor yderligere information om DI Sydvestjylland:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Administrativ koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydvestjylland

DI: Kommunerne i Sydvestjylland spiller en vigtig rolle under coronakrisen5.5.2020 13:37:42 CESTPressemeddelelse

Dansk Industri kommer nu med et nyt katalog med 45 gode idéer, som skal inspirere til, hvordan kommunerne i endnu højere grad kan være med til at hjælpe det lokale erhvervsliv, der er hårdt ramt af coronakrisen. Kataloget kommer nu, fordi der er udsigt til, at krisen ikke slipper sit tag i samfundet lige med det samme, og fordi mange virksomheder først begynder at mærke konsekvenserne af krisen nu.

Scandinavian Avionics A/S fra Billund vinder DI Initiativpris18.11.2019 09:00:00 CETPressemeddelelse

Stoltheden over at det amerikanske forsvarsministerium i foråret 2019 valgte Scandinavian Avionics A/S til at vedligeholde flyelektronik til kampflyet F-35 sammen med Terma A/S er fortsat stor. Specielt for en mindre leverandør som Scandinavian Avionics A/S er det et skulderklap der giver genlyd. Det har nu også resulteret i at Scandinavian Avionics A/S får tildelt DI Sydvestjyllands Initiativpris 2019.

Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste til at forberede de unge til erhvervslivet9.9.2019 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Varde Kommune er blandt de bedste i landet til at løfte folkeskoleeleverne op på et højt fagligt niveau. Det er en af de gode nyheder i Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Faktisk indtager Varde her en flot tredje plads på landsplan. Samtidig belønner virksomhederne i årets erhvervsklimaundersøgelse Varde Kommune for at have skabt et forbilledligt samarbejde imellem folkeskolen og kommunens virksomheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum