ALM. BRAND Forsikring A/S

Bilferie under corona? Sådan kommer du sikkert frem

Del

Flere danskere tager igen på kør-selv-ferie til udlandet. Corona er stadig en del af hverdagen, og det kræver grundig forberedelse, når bilen og familien skal sikkert frem til feriedestinationen.

Efter endnu et år med nedlukninger og restriktioner nærmer sommerferien sig med hastige skridt. Selvom vi i Danmark har et lavt smittetal og lempet på flere restriktioner, er det ikke tilfældet flere steder i Europa. De sommerglade danskere der skal kører ned til Sydeuropa, skal derfor være ekstra opmærksomme, varsler forsikringsselskabet Alm. Brand.

I år skal man nemlig ikke kun gennemgå bilen og lære landenes færdselsregler, men også coronareglerne inden afrejse.

”Coronapasset og den gradvise genåbning har givet flere lyst til at rejse ud i verden igen, men man skal huske på, at Covid-19 fortsat er iblandt os, og der kan være forskellige restriktioner i de lande, man kører igennem. Det er vigtigt, at man forbereder sig inden afkørsel og orienterer sig i landets regler, så man kan holde ferie med ro i maven,” siger Brian Wahl Olsen, direktør i Skadespartnerskaber & Forebyggelse hos Alm. Brand.

Under sidste års store nedlukning ændrede flere danskere deres forsikringer. Inden afrejse er det derfor vigtigt, at man genbesøger sine vilkår, så man er sikker på at være dækket, hvis uheldet er ude.

”En rejse- og afbestillingsforsikring er meget vigtig i disse usikre tider. Vores afbestillingsforsikring dækker, hvis et åbnet land pludselig lukker, ligesom vi dækker evakueringen, hvis det sker under ferien. Og hvis du har tegnet en kaskoforsikring hos et af de danske forsikringsselskaber, som er medlem af Rødt Kort-ordningen, har du også ret til vejhjælp i udlandet,” siger Brian Wahl Olsen.

Forsikringsselskabet opfordrer til, at man altid følger Udenrigsministeriets anbefalinger og bliver hjemme, hvis myndighederne anbefaler det.

Motorstop

Når man har planlagt ruten ned igennem Europa og læst op på færdsels- og coronaregler, skal bilen gennemgås.

Ifølge Alm. Brands skadesafdeling får mange danskere ufrivillige stop på den tyske Autobahn på grund af motor- og driftsstop på gear og kobling.

”Nedbruddene sker, fordi belastningen ved den lange køretur sydpå er ekstrem stor. Det kan derfor være en god ide få hele bilen tjekket, inden du tager af sted. En mekaniker kan hurtigt finde de svagheder, der kan trænge til reparation eller udskiftning,” siger Brian Wahl Olsen.

Hvis du skal på kør-selv-ferie, kan du følge disse gode råd og få en ferie uden problemer:

  • Gennemgå bilen i god tid inden afrejse, så småskavanker kan repareres
  • Undersøg landenes færdsels- og coronaregler
  • Download Rødt Kort appen til din smartphone
  • Pak bilen med omtanke. Tunge ting placeres nederst, og brug kun tagboksen til lette ting
  • Undersøg om der specielle regler i de lande, du besøger på kør selv-ferien. Du skal eksempelvis huske en gul vest, hvis du kører i bl.a. Italien, Spanien, Portugal, Østrig eller Tyskland.
  • Hvis du kommer i et færdselsuheld, er det vigtigt, at du får navn på forsikringsselskabet, registreringsnummer, nationalitet, mærke og model på bilen samt dato, sted og land for uheldet og kontaktoplysninger på evt. vidner.
  • Hold øje med Udenrigsministeriets opdateringer af deres rejsevejledninger. Du kan se listen her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ALM. BRAND Forsikring A/S

ALM. BRAND Forsikring A/S
ALM. BRAND Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALM. BRAND Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum