Esbjerg Kommune

Biblioteksparken skal genopstå som Brammings grønne hjerte

Del

Brammings centrale grønne anlæg står til en makeover i løbet af efteråret og vinteren, og arbejdet går i gang nu. Parkens fortrin skal fremhæves, og der er både planer om skabe mere traditionel park samtidig med flere opholdsmuligheder.

En arbejdsgruppe har været involveret i arbejdet med at undersøge, hvad der skal ske med Biblioteksparken, som ligger bag Bramming Bibliotek. Det første skitser af planerne er blevet godt modtaget af Brammings områdefornyelse, Bramming Bibliotek og Vindrosen. Planerne er nu også blevet præsenteret for Plan & Miljøudvalget og Teknik & Byggeudvalget, som har nikket til gennemførelsen af projektet.

”Projektet er en del af områdefornyelsen, som jo er i fuld gang i Bramming. Et mere attraktivt parkområde, hvor folk har lyst til at gå tur og opholde sig vil bidrage positivt til helhedsindtrykket af byen”, siger formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini. 

I dag kan man gå ind i parkområdet fra Jernbanegade, Skt. Knuds Allé og Søvej. De fire indgange skal gøres mere indbydende, og omkring søen skal der skabes en traditionel parkstemning. Området ser i dag slidt ud, men det ændres med en renoveret kantsikring omkring søen og flere blomster.

Bibliotekssøen

Mange af tiltagene handler om at fremhæve de kvaliteter, der allerede er i parken. Hvor de høje træer gror, gøres der mere ud af skovbunden fx med flere blomster og balancestubbe. Plænen ved biblioteket skal stadig kunne huse forskellige events, men i udkanten af plænen laves der forskellige muligheder for ophold.

”I projektet er der nogle ting, som skal gennemføres. Der er også en fin ønskeliste over elementer, som vi håber, at der bliver råd til. Det er fx hængekøjer, dækstole, frugttræer og staudebede i haven ved Vindrosen. I fælleshaven går vi i første omgang efter at forenkle og rydde op, og så vil tiden vise, om der er penge til at sprælle lidt mere”, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget.

Arbejdet i Vindrosens have begynder den 1. oktober i år.

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på telefon 40 12 24 12.

Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini på telefon 22 99 81 87.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum