Gladsaxe Kommune

Bibliotek og kultur rykker tættere sammen i Høje Gladsaxe

Del
Placeringen af et nyt samlende hus for bibliotek, kulturtilbud og borgere er netop på plads. Det nye tiltag får til huse på forsiden af centret mellem Netto og boligbutikken.

Gladsaxe Kommune har sammen med boligorganisationerne, lokale institutioner og foreninger, borgere og lokale ildsjæle gennem mange år arbejdet for at styrke det kulturelle liv i Høje Gladsaxe. Sammen med Helleruphus, der ejer Høje Gladsaxe Centeret, er der fundet en oplagt mulighed for at skabe et samlende og attraktivt ’hus’ med en central placering i bydelen.

- Det er en rigtig god beslutning at samle biblioteket med forskellige aktører og fællesskaber på et centralt beliggende sted, så der bliver endnu flere muligheder til borgerne i området. Vi skal skabe et sted, hvor der er plads til alle og jeg håber, at også de, der måske ikke lige plejer at komme på biblioteket, får lyst til at være med. Vi arbejder for, at processen og det færdige hus kan være med til at skabe et endnu bedre sammenhold og være med til at løfte området, siger Katrine Skov, formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

Med kontrakten på plads for leje af lokalerne, går projektet ind i en lige så vigtig fase: inddragelse af de mange, som skal bruge stedet og gøre det levende. Sammen med Gladsaxe Bibliotekerne er det Mette Dybkjær, leder af Social Balance i Gladsaxe Kommune, der står for det store arbejde.

- Jeg glæder mig meget til, at vi efter sommerferien kan komme i gang med udviklingen af det nye hus. Det er et hus, vi skal skabe sammen, siger en forventningsfuld Mette Dybkjær og uddyber:

- Vi skal finde ud af, hvad der er vigtigt for, at mange får lyst til at komme i det nye hus? Hvilke aktiviteter drømmer de forskellige om, at der kommer til at foregå? Hvilken stemning skal præge huset – det er nogle af de spørgsmål, vi sammen med områdets beboere, biblioteket, foreninger og flere skal finde svar på.

Biblioteket flytter fra sine nuværende lokaler, for selvom borgerne er glade for deres bibliotek, så har rammerne ikke været optimale i flere år. Det nye hus skal dog ikke være et udbygget bibliotek, det skal noget andet og noget mere – det skal være et aktivt og fællesskabende hus, som tiltrækker aktiviteter og borgere fra lokalområdet og de nærliggende boligområder.

- Selvfølgelig glæder vi os utrolig meget til et nyt biblioteksrum, men vi glæder os lige så meget til at blive en endnu større del af livet i området. Med det inddragende arbejde med foreninger, organisationer og borgere har vi store forventninger til, at det bliver et sted, hvor alle føler sig velkomne og bliver inspireret, siger Jakob Lærkes, bibliotekschef på Gladsaxe Bibliotekerne.

Det er biblioteket, der inviterer indenfor til workshops, involveringsmøder og snakke om Høje Gladsaxes nye hus henover efteråret.

Fakta

Høje Gladsaxe Bibliotek flytter fra den nuværende placering og til forsiden af centeret mod Gladsaxevej. Mellem Netto og boligbutikken.

Udover bibliotek er det endnu åbent, hvem der bliver en del af det nye hus.

Lejekontrakten for den nye placering er netop underskrevet.

Nogle af de fysiske rammer defineres af biblioteksbehovet, mens andre dele vurderes og besluttes sammen i processen i efteråret.

Efter sommerferien inviteres der til workshops og involveringsmøder om det nye hus.

Planen er, at huset står klar til åbning omkring årsskiftet.

Kontakter

Mette Dybkjær, leder af Social Balance, Gladsaxe Kommune: tlf. 51942100 eller mail metdyb@gladsaxe.dk


Ulla Baden, kommunikationschef, Gladsaxe Kommune: tlf. 22765622 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye