Sorø Erhverv

Bevar den lokale forankring af erhvervsfremmearbejdet!

Del

Åbent brev Fra 3.730 sjællandske virksomheder til: Erhvervsminister Brian Mikkelsen Medlemmerne af Folketingets Erhvervs-, Vækst-, og Eksportudvalg Partiernes erhvervspolitiske ordførere og Folketingsmedlemmer valgt i Sjællands Storkreds.

Formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd, Michael von Bülow.

Vi skriver til jer på vegne af virksomhederne på Sjælland. Fordi vi har noget på hjerte i forhold til de anbefalinger, Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme offentliggjorde fredag d. 6. april.

Desværre lægger Forenklingsudvalget op til en centralisering, som vil fjerne den lokale erhvervsservice, og dermed det lokale kontaktlag mellem erhvervsfremmesystemet og virksomhederne. De dele af anbefalingerne må vi advare og protestere kraftigt imod, da det vil betyde, at størstedelen af de virksomheder, der bruger systemet i dag, ikke vil gøre det fremadrettet.

Ved at fjerne nærheden og de tætte relationer mellem den lokale erhvervsservice og virksomhederne, mister systemet sin evne til at matche virksomhederne med de rette tilbud, når virksomheden har behovet. Det kræver timing, kendskab og tillidsfulde relationer, og det kan kun skabes lokalt. Den opgave kan ikke løftes af en enhed, som ikke er massivt forankret, opsøgende og synlig i lokalområdet. Et regionalt erhvervshus vil aldrig, selv med et antal satellitter, kunne løse den opgave.

Vi er enige i, at systemet skal forenkles, men den lokale kontaktflade til SMV’ere og iværksættere er det forkerte sted at spare. Det er ikke den del af systemet, som er ikke-efterspørgselsorienteret og uoverskueligt for os virksomheder. Derimod er vi glade for den direkte dialog, og hvis det forbydes de enkelte kommuner at udføre opsøgende 1:1-vejledning, så skal vi som virksomheder finde andre veje til dialogen med vores hjemkommune om lokal forventningsafstemning, om samarbejdet om at skabe vækst og tiltrække investeringer, om beskæftigelsesindsatsen, om lærepladser til de unge, og om udvikling af gode lokalsamfund og så videre. For os vil det være det modsatte af forenkling.

Siden kommunalreformen har vi organiseret os i et samarbejde mellem erhvervsliv og kommuner om at styrke den lokale erhvervsudvikling i vores områder. Alene i de organisationer, vi repræsenterer, er 130 erhvervsfolk engageret i vores bestyrelser, hvor de sammen med kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre arbejder med at styrke de lokale betingelser for at drive virksomhed i synergien mellem erhvervsservice, erhvervsudvikling og myndighedsarbejde. I vores optik er det et engagement og en lokal gearing af de offentlige erhvervsfremmemidler, som er betydelig, og som vil bortfalde ved en centralisering.

Det lokale samarbejde bærer frugt og skaber resultater i form af arbejdspladser, udvikling og vækst. Forenklingsudvalget lægger nu op til at fjerne en stor del af den værktøjskasse, som vi anvender i det arbejde. Det vil være ødelæggende for det operationelle og strategiske fællesskab om at udvikle vores lokalområder i samarbejde og med udgangspunkt i lokale behov og muligheder.

At lade det arbejde overgå til et regionalt Erhvervshus og en national strategi vil i vores optik være en fatal fejl og en total underkendelse af vores lokale ret og pligt. Skal vi have vækst og udvikling i hele Danmark, så kræver det en lokal forankring. 

På vegne af 3.730 sjællandske virksomheder:

Lars Børsting
Direktør Næstved Cityforening, på vegne af 190 medlemsvirksomheder 

Torben Johansen
Formand for Næstved Erhvervsforening, på vegne af 350 medlemsvirksomheder

Niels Jørgensen
Formand for Kalundborgegnens Erhvervsråd, på vegne af 450 medlemsvirksomheder. 

Michael Tøgersen 
Formand for Frederikssund Erhverv, på vegne af 213 medlemsvirksomheder.

Steen Marslew
Formand for Holbæk Erhvervsforum, på vegne af 632 medlemsvirksomheder.

Pernille Beckmann
Borgmester i Greve Kommune, Formand for ErhvervsCentret, Greve kommune og Greve-Solrød Erhvervsservice

Marie-Louise Munter
Bestyrelsesformand, Roskilde Erhvervsforum på vegne af 500 medlemsvirksomheder 

Christian Brix-Hansen
Formand, Vordingborg Erhvervsforening, på vegne af 200 medlemsvirksomheder og formand for Vordingborg Erhverv A/S

Carsten Rasmussen
Borgmester i Næstved Kommune og Formand for Næstved Erhverv

Sten Corfix Jensen
Formand Business Faxe Copenhagen, på vegne af 232 medlemsvirksomheder

Ulf Stephenson
Formand for Køge Erhvervsudviklingsråd

Michael von Bülow
Formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd

Johnny Andersen
Formand for Hårlev Borger & Erhvervsforening, på vegne af 200 medlemmer 

Kathrine Hendrichsen
Formand for Stevns Turistforening, På vegne af 63 medlemmer 

Charlotte Mannstaedt
Formand for Stevns Erhvervsråd, på vegne af 216 medlemsvirksomheder

Steen WitthøfftFormand for Netværket HB Køge, På vegne af 240 medlemsvirksomheder 

Tim Warner 
Formand Store Heddinge Borger & Handelsstandsforening, På vegne af 90 medlemmer

Flemming Hansen
Bestyrelsesformand, Slagelse Erhvervscenter 

Michael Buhl
Bestyrelsesformand for Connect Køge 

Helge S. Poulsen
Bestyrelsesformand, Slagelse Erhvervsråd

Nøgleord

Kontakter

Formand Sorø Erhvervsudviklingsråd
Michael von Bülow
mail: michael@vonbulow.co
telefon: 5353 8118

Information om Sorø Erhverv

Følg pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sorø Erhverv

Lokalt kendskab og tværfaglig dialog er afgørende for det gode erhvervsklima25.1.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

I Sorø Kommune er det gode erhvervsklima i høj grad på dagsordenen. I de seneste ti år har Sorø Erhvervsudviklingsråd, som består af lokale erhvervsledere fra forskellige brancher og forskellige dele af kommunen, ageret ’advisory board’ for borgmesteren, kommunaldirektøren, erhvervschefen og de forskellige sektorer i forvaltningen. Et tværfagligt samarbejde, som bl.a. har resulteret i en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i alle landets kommuner.

Ny danmarksmester i information og dialog – sådan lyder opskriften på et godt erhvervsklima14.12.2020 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, en gennemsigtig udbudsproces, faste tidsfrister og en åben dialog med erhvervslivet er nogle af de ingredienser, der sikrer Sorø Kommune en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Som Danmarks bedste til dialog mellem erhvervslivet og kommunen skabes vedvarende resultater. Et resultat som ikke er kommet af sig selv, men som blandt andet er resultatet af Sorø Erhvervsudviklingsråds tværfaglige arbejde over de seneste ti år i tæt samarbejde med erhvervslivet, politikere og embedsmænd. Målet er at styrke dialogen, kendskabet og respekten – både mellem de lokale virksomheder, men i særdeleshed mellem erhvervslivet og kommunen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum