Vejdirektoratet

Besøgscenter Storstrømsbroen åbner igen

Del

Fra torsdag 6. maj vil det igen være muligt at komme tæt på byggeriet af den ny Storstrømsbro ved at lægge vejen forbi besøgscentret på Masnedø. Centret vil være åbent og bemandet to dage om ugen.

Som følge af den seneste genåbningsplan bliver det nu også muligt for Vejdirektoratet at åbne for adgangen til Besøgscenter Storstrømsbroen.

Centeret rummer en 200 kvadratmeter stor udstilling om det omfattende brobyggeri, hvor gæsterne kan se, hvordan den nye Storstrømsbro bliver bygget. Fra de indledende faser med arkæologiske undersøgelser og etablering af byggepladsen, til de enkelte dele i broens konstruktion og visionen for den færdige forbindelse over Storstrømmen.

Projektchef Niels Gottlieb er glad for at centret nu kan slå dørene op for publikum igen.

”Jeg håber, mange vil benytte sig af lejligheden til at besøge centret. Det er en rigtig god mulighed for både børn og voksne til at få et indblik i byggeriet af det, der bliver Danmarks tredjestørste bro,” siger han.

Åbningstider

Grundet corona restriktionerne vil centret den kommende tid kun være åbent to dage om ugen. I perioden 6. maj til 3. juli vil det være åbent alle mandage og lørdage kl. 10 til 15.

På hjemmesiden for Besøgscenter Storstrømsbroen er det muligt at se, hvilke datoer der er åbent.

Besøgende skal kunne fremvise gyldigt coronapas, og det er påkrævet at bære mundbind i besøgscenteret jævnfør myndighedernes retningslinjer. Det vil ikke være muligt at købe eller låne mundbind på stedet.

Infopavilloner

Det er også muligt at finde information om projektet i de to infopavilloner, som Vejdirektoratet har sat op ved henholdsvis Masnedøfortet og for enden af stien ved Ahornvej på Orehoved

Nøgleord

Kontakter

Besøgscenterleder Ulrik Blindum, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3457, mail: ub@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, tlf.: 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på Sønderjyske Motorvej ved Kolding12.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra lørdag den 15. maj og cirka 6 uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt med ny, klimavenlig asfalt på E45 Sønderjyske Motorvej ved Kolding. Arbejdet finder sted i nordgående retning mellem tilkørselsrampe 66 Christiansfeld og frakørselsrampe 64 Motorvejskryds Kolding Vest. Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Arbejdet vil blive udført i to etaper. Etape 1 foregår mellem tilkørselsrampe 66 Christiansfeld og tilkørselsrampe 65a Kolding S. Arbejdet vil på hverdage blive udført som aften- og natarbejde fra klokken 18.00 – 06.30, dog på fredage fra klokken 19.00 – 08.30. På lørdage arbejdes der fra klokken 18.00 – 10.00 og på søndage fra klokken 18.00 – 06.00 Konkret vil asfaltarbejdet i etape 1 få følgende konsekvenser: I arbejdsperiod

Udsigt til tæt trafik i Kristi Himmelfartsferien11.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Om få dage starter Kristi Himmelfartsferien, der traditionelt er en ferie med periodevis tæt trafik og længere rejsetid på de hjemlige veje. Vejdirektoratet opfordrer til at følge myndighedernes anbefalinger, så vi alle kan komme trygt og sikkert gennem ferieperioden. Vi forventer, at mange vil søge mod sommerhusområderne for at tilbringe de ekstra fridage dér. Derfor kan der periodevist opstå tæt trafik og forlænget rejsetid på udvalgte strækninger. Det gør sig særligt gældende på udrejsedagene, altså onsdag den 12. maj fra kl. 14:00-19:00, hvor ferietrafikken vil blande sig med myldretidstrafikken, samt selve Kristi Himmelfartsdag den 13. maj i tidsrummet 11:00-14:00. Disse dage vil trafikken hovedsageligt bevæge sig vestover fra hovedstadsområdet mod Fyn og Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske Motorvej samt via rute 21 Holbækmotorvejen mod Sj. Odde. Hjemrejsetrafikken forventes at være på sit højeste søndag den 16. maj i tidsrummet 12:00-16:00 og vil især bevæge sig fra vest mod

Ny slags vejstribe kan ses bedre i mørke og regn8.5.2021 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste trafikanter kender nok oplevelsen af, at det kan være svært at se vejstriberne i mørke og vådt vejr – med den utryghed, som det fører med sig. Denne oplevelse skulle meget gerne blive reduceret på de store veje i fremtiden. I de kommende år udskifter Vejdirektoratet nemlig løbende vejstriberne - altså de vognbanelinjer, der adskiller kørersporerne - på statsvejnettet med en ny form for striber, der er markant nemmere at se i mørke og vådt vejr. ”De nye vejstriber er lavet på en måde, der gør dem mere synlige i lyset fra billygterne, når det er mørkt og regnvejr,” fortæller Michael Ruben Anker Larsen fra Vejdirektoratet. ”Det vil forhåbentlig øge trygheden hos trafikanterne, samtidig med at det forbedrer fremkommeligheden og sikkerheden ude på vejene.” Hemmeligheden bag de nye vejstriber er, at de ikke udgøres af én sammenhængende linje som de nuværende. I stedet er de opbygget af en masse små dråbe- eller perleformede markører, der tilsammen udgør en vejstribe. Disse små mark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum