EWII A/S

Beskidte tricks i el-salgsbranchen: Handling nu, ellers sker det igen

Del

Forbrugerombudsmanden politianmelder i dag elselskabet Norström for ulovlige opkald og vildledning. Hos EWII Koncernen hilser administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn politianmeldelsen velkommen – men stiller sig også skeptisk overfor, om det er nok?

EWII Koncernen politianmeldte Norström i slutningen af august.
EWII Koncernen politianmeldte Norström i slutningen af august.

Forbrugerombudsmanden politianmelder i dag elselskabet Norström for ulovlige opkald og vildledning. Politianmeldelsen baserer sig på 224 klager fra forbrugere fra hele landet, herunder adskillige fra kunder fra EWII Koncernen.

Hos EWII Koncernen hilser administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn politianmeldelsen velkommen og kvitterer for Forbrugerombudsmandens gode arbejde – men stiller sig også skeptisk overfor, om det er nok?

”El-sælgere, der ringer og bruger beskidte tricks til at kapre kunder, er hverdag i el-branchen. Det er systematisk snyderi, hvor sælgerne bruger de samme usande historier til at lokke kunder til at skifte el-selskab,” siger han.  

Hos EWII Koncernen ringer kunder, der har været udsat for generende opkald fra konkurrenter, i gennemsnit en-to gange om ugen, hvilket har fået koncernen til at politianmelde to konkurrenter – Velkommen og Norström - samt i kampagner, debatindlæg og endda annoncer at appellere til politisk handling.

Siden marts i år har koncernen registreret omkring 60 klager, hvor af de fleste figurerer i Forbrugerombudsmandens politianmeldelse. Men en politianmeldelse adresserer ikke problemets rod, lyder det fra direktøren:

”Nogle af selskaberne er allerede politianmeldt flere gange. Det kan være, det har en effekt på det enkelte selskab– men de beskidte tricks har været et problem i branchen i årevis. Hver gang et af branchens brodne kar falder bort, dukker der blot et nyt op. Det er det, vi skal have stoppet,” lyder kritikken.

Der er behov for handling – Forbrugerombudsmanden skal have en større hammer, lyder forslaget fra koncernen.

”Hvis vi ikke strammer reglerne og sørger for, at der er større konsekvenser for lovovertrædelser som dem, der i dag er blevet politianmeldt, så sker det igen. Det er sådan tendensen i markedet er,” siger Lars Bonderup Bjørn.

 

 

Nøgleord

Kontakter

Administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn, telefon 23 23 71 18.

Billeder

EWII Koncernen politianmeldte Norström i slutningen af august.
EWII Koncernen politianmeldte Norström i slutningen af august.
Download

Links

Information om EWII A/S

EWII A/S
EWII A/S
Kokbjerg 30
6000 Kolding

70 50 50 50https://ewii.dk

EWII Koncernen er med afsæt i Trekantområdet leverandør af el, vand, varme og fiber. Vi sikrer livets selvfølgeligheder med høj forsyningssikkerhed og vi vægter, at det skal være nemt at være kunde hos os.

Vi sælger el og energirådgivning til kunder over hele landet. Varme, vand og fiber sælger vi i Trekantområdet.

Vi er med til at forme fremtiden for energibranchen, og spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens intelligente løsninger og fleksible energisystemer for at sikre en optimal udnyttelse af de grønne teknologier. Vi bygger fremtidens fibersamfund og udvikler løsninger til fremme heraf. Vi investerer ansvarligt og fremsynet i udviklingen af vores fælles samfund. 

Følg pressemeddelelser fra EWII A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EWII A/S

Bornholms Energi og Forsyning sælger El-net Øst til jysk-fynske EWII26.5.2021 14:30:03 CEST | Pressemeddelelse

Bornholms Energi og Forsyning (BEOF) fik i oktober sidste år ejerkredsens godkendelse og mandat til at sælge elnettet på Bornholm. Salgsprocessen er nu afsluttet, og en enig BEOF-bestyrelse har godkendt en aftale med EWII om at overtage ejerskabet af det bornholmske elnet. Salgsbeløbet er opgjort til 657 mio. kr., og 18 medarbejdere fra El-Net Øst vil efter den endelige overdragelse arbejde for EWII Koncernen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum