Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juni 2022

Del

I juni 2022 var der 2.963.000 personer i job. Det er 6.700 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. I det første halvår i 2022 er der dermed kommet rundt 47.000 nye beskæftigede til. Siden januar 2021 antallet af lønmodtagere steget med i alt 199.000 personer.

Ser man på den private sektor, er der kommet 6.600 flere lønmodtagere siden maj måned. I samme periode er der kommet 100 flere offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg får igen lov at glæde mig, for beskæftigelsen stiger igen – og det er noget, vi har været vidne til mange måneder i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi høster frugterne af.

- Selvom flere og flere kommer i beskæftigelse, lever vi en tid, hvor mange må betale mere for mindre. Forbrugerpriserne er på sit højeste, og det er er noget regeringen er meget opmærksomme på. Det kan mærkes af alle danskere – især dem, der har mindst.

- Derfor er jeg også meget glad for, at vi i sidste uge kunne meddele, at ældrechecken formentligt allerede kan blive udbetalt inden september er omme. Med den aftale, der blev indgået før sommerferien, blev der afsat penge til kompensation både i 2022 og 2023, og det kan sagtens vise sig at være nødvendigt at gøre yderligere.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 202230.9.2022 08:38:33 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 var der 77.277 ledige. Det er 1.150 færre end måneden før. Det lille fald ændrer ikke ved, at ledigheden fortsat er nede på 2,7 pct. af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden i Danmark er fortsat nede på et meget lavt niveau. Det er virkelig glædeligt for os alle sammen – ikke mindst for de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet med i arbejdsfællesskabet. Og det bekræfter mig i, at regeringen har ført en slagkraftig og ansvarlig økonomisk politik, som vores arbejdsmarked og samfund i den grad har nydt godt af. - Det er svært at komme udenom, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet også har bidraget til, at vi mangler arbejdskraft – og det kommer vi også til i årene fremover. Det er noget regeringen tager meget alvorligt, og som vi allerede har handlet på. For eksempel har vi afskaffet modregning i social pension som følge af partners arbejdsindtægt ligesom vi for nylig har landet en bred politisk aft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum