Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for januar 2022

Del

I januar 2021 var der 76.800 ledige. Det er 5.000 flere end måneden før, svarende til en stigning i ledigheden på 6,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er steget fra 2,5 til 2,7 procent.

I december blev der registret et ekstraordinært stærkt fald i ledigheden på 9.400 fuldtidspersoner. Det hang sammen med ferieafholdelsen mellem jul og nytår og overgangen til samtidighedsferie pr. 1. januar 2022.

Sammenlignet med januar 2021 er ledigheden faldet med ca. 52.000 fuldtidspersoner, svarende til et fald i ledigheden på 40 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Vi ser nu for første gang længe en stigning i ledigheden. Det hænger sammen med flere forhold. For eksempel har overgangen til samtidighedsferie påvirket ledighedstallet for december. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen rekordhøj. Langtidsledigheden er ligefrem den laveste siden september 2009.

- Det er der al mulig grund til at glæde sig over – på vegne af os alle sammen, men især de mange kontanthjælpsmodtagere og ikke-vestlige indvandrere, som under det nuværende opsving er kommet med i det arbejdende fællesskab.

- Derfor er det også ekstra vigtigt, at alle nu lægger sig i selen for dels at holde fast i de mange mennesker som er kommet med på vognen, dels giver en chance til alle dem, der gerne vil ud og tage en tørn for fællesskabet. Det gælder ikke mindst seniorerne og alle dem, som under coronakrisen har spillet en nøglerolle ift. at få smitteopsporingen og testcentrene til at fungere.

- Selvom dansk økonomi er i storform, påvirker den aktuelle situation i Ukraine selvfølgelig den økonomiske situation. Der er stigende inflation og den økonomiske situation er mere usikker. Men vi har et stærk udgangspunkt og følger selvfølgelig udviklingen tæt.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202220.5.2022 08:06:49 CEST | Pressemeddelelse

I marts 2022 var der 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 15.000 flere lønmodtagere siden februar måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 144.500 højere, svarende til 5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Dansk økonomi står fortsat stærkt trods vanskelige tider. Det er ikke kommet af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig og retfærdig økonomisk politik. - Situationen i Ukraine sætter sine spor – både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og d

Anbefalingerne fra Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning er nu klar4.5.2022 09:32:14 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har et pensionssystem i særklasse. Men for at ruste systemet til fremtiden er der behov for nogle ændringer: en lempeligere regulering af folkepensionsalderen, der sikrer mere lige pensionsvilkår på tværs af generationer, en styrkelse af incitamenterne til pensionsopsparing samt at pensionsydelserne kommer til at afspejle, at pensionister er blevet økonomisk bedre stillet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum