Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2022

Del

I oktober 2022 var der 2.970.800 personer i job. Det er 1.700 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden starten af 2022 er der dermed kommet 54.500 flere beskæftigede til.

Ser man på den private sektor, er der kommet 300 flere lønmodtagere fra september til oktober måned. I samme periode er der kommet 1.400 flere offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Som ny beskæftigelsesminister er det selvsagt en fuldkommen fantastisk nyhed, at beskæftigelsen nu stiger igen efter den meget flotte rekord, der blev sat tilbage i september. Det er glædeligt ikke alene for de mange mennesker, som er blevet en del af det arbejdende fællesskab, men for hele vores samfund. Og ikke mindst giver det os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider.

- Selvom vi er kommet meget langt med at styrke beskæftigelsen, er vi dog ikke i mål. Jeg ser derfor frem til at trække i arbejdstøjet og gøre mit for, at den gode udvikling fortsætter Vi skal have endnu flere med i det arbejdende fællesskab. Det gælder for eksempel dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet og vores mange dygtige og erfarne seniorer, der kan og vil arbejde længere.

- Konkret planlægger vi i regeringen at sætte gang i reformer, der på sigt vil øge beskæftigelsen med 45.000 personer. Det bliver langtfra nogen nem opgave, men det er helt nødvendigt for at fremtidssikre vores fantastiske samfund og arbejdsmarked. Og det er en opgave, jeg ser meget frem til at finde gode og bæredygtige løsninger på sammen med Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter.

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for december 202231.1.2023 08:09:39 CET | Pressemeddelelse

I december 2022 var der 80.800 ledige. Det er 2.700 flere end måneden før svarende til en stigning i ledigheden på 3 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,7 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser nu ledigheden stige igen. Det ændrer dog ikke ved, at vi kommer fra et rigtig godt udgangspunkt med lav ledighed og høj beskæftigelse. Det gør, at vi heldigvis står stærkt rustet i de her økonomisk usikre tider med høj inflation og krig i Europa. - Henover de seneste år er det heldigvis lykkedes os at få mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere med på vognen. Dem er det nu vigtigt, at vi alle går en ekstra mil for at holde fast i. Samtidig er det vigtigt fortsat at give en chance til alle dem, der står på spring for at komme med i arbejdsfællesskabet. Det gælder ikke mindst de seniorer og handicappede, der både kan og vil. - Mange steder i velfærdsfagene og blandt virksomhederne mangler der fortsat hænde

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202220.1.2023 08:08:19 CET | Pressemeddelelse

I november 2022 var der 2.974.200 personer i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden starten af 2022 er der dermed kommet 57.700 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet godt 2.500 flere lønmodtagere fra oktober til november måned. I samme periode er der kommet godt 1.700 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Som ny beskæftigelsesminister er det en fantastisk nyhed, at beskæftigelsen stiger efter den flotte rekord, der blev sat tilbage i oktober. Det er glædeligt – ikke blot for den enkelte – men alle, der er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Det giver os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider. - Priserne på energi har været historisk høje i en lang periode, og det har haft konsekvenser for mange danskere - især dem, der har mindst. Det ser ud til at prisstigningerne har stabiliseret sig nu, men jeg er fortsat glad for, at vi i sidste uge k

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum