Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for februar 2023

Del

I februar 2023 var der 81.700 ledige. Det er 500 flere end måneden før svarende til en stigning i antallet af ledige på 0,6 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,8 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Ledigheden er omtrent uændret i februar. Men antallet af ledige ligger fortsat på et lavt niveau. Dansk økonomi og det danske arbejdsmarked er robust på trods af økonomisk uro.

- I regeringen har vi fokus på et stærkt arbejdsmarked, hvor arbejdsstyrken har de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Derfor har regeringen blandt andet foreslået, at ledige fortsat skal kunne opkvalificere sig på 110 pct. dagpenge inden for brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. Det styrker chancerne for varig og meningsfuld beskæftigelse, da den enkelte får muligheden for at skifte spor og få nye kompetencer.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for april 202331.5.2023 08:09:59 CEST | Pressemeddelelse

I april 2023 var der 81.800 ledige. Det er 100 flere end måneden før, hvorfor ledighedsprocenten er uændret. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed fortsat 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Vi ser igen at ledigheden er omtrent uændret i april. Antallet af ledige har ligget på et lavt niveau siden årsskiftet, hvilket er et godt udgangspunkt for den forventede afmatning i økonomien i den kommende periode. - Med den lave ledighed følger mangel på arbejdskraft i den private såvel som den offentlige sektor. Medarbejdere i både ældreplejen, rengøringsbranchen, hotel og restauration og mange andre steder efterlyser flere kolleger til at løse opgaverne. - For den enkelte og samfundets skyld, så skal flere med i det arbejdende fællesskab. Vi vil indføre en arbejdspligt for mennesker med et integrationsbehov, så flere kommer i kontakt med det danske arbejdsfællesskab. Vi har fokus på opkvalificering af ledige til brancher, der mangler medarbejdere, og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum