Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2021

Del

I oktober 2021 var der 2.895.000 personer i job. Det er niende måned i træk, at lønmodtagerbeskæftigelsen stiger.

I oktober 2021 var der 2.895.000 personer i job. Det er 12.000 flere end måneden før, svarende til en stigning på 0,4 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 12.350 flere lønmodtagere siden september måned. I samme periode er der kommet 350 færre offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 94.350 højere, svarende til 3,4 procent. Dermed sætter oktober endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Endnu engang ser vi, at antallet af beskæftigede sætter rekord, og vi runder nu 2.895.000, der er en del af det arbejdende fællesskab. For at gøre det endnu bedre, er antallet af kontanthjælpsmodtagere også faldet til det laveste niveau siden august 2008. Det er en kærkommen nyhed, der er et tegn på, at vi gør gode tider bedre for alle.

- Det er meget positivt, at der hele tiden kommer flere ind på arbejdsmarkedet, og regeringen følger udviklingen i beskæftigelsen tæt. Her er vi også klar over, at fremgangen skaber rekrutteringsudfordringer i visse brancher, og vi har stor tiltro til, at den nyligt indgåede trepartsaftale i oktober og regeringens udspil ”Danmark kan mere” er en vigtig brik i løsningen af problemet.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum