Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2021

Del

I oktober 2021 var der 2.895.000 personer i job. Det er niende måned i træk, at lønmodtagerbeskæftigelsen stiger.

I oktober 2021 var der 2.895.000 personer i job. Det er 12.000 flere end måneden før, svarende til en stigning på 0,4 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 12.350 flere lønmodtagere siden september måned. I samme periode er der kommet 350 færre offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 94.350 højere, svarende til 3,4 procent. Dermed sætter oktober endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Endnu engang ser vi, at antallet af beskæftigede sætter rekord, og vi runder nu 2.895.000, der er en del af det arbejdende fællesskab. For at gøre det endnu bedre, er antallet af kontanthjælpsmodtagere også faldet til det laveste niveau siden august 2008. Det er en kærkommen nyhed, der er et tegn på, at vi gør gode tider bedre for alle.

- Det er meget positivt, at der hele tiden kommer flere ind på arbejdsmarkedet, og regeringen følger udviklingen i beskæftigelsen tæt. Her er vi også klar over, at fremgangen skaber rekrutteringsudfordringer i visse brancher, og vi har stor tiltro til, at den nyligt indgåede trepartsaftale i oktober og regeringens udspil ”Danmark kan mere” er en vigtig brik i løsningen af problemet.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202121.1.2022 08:12:33 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum