Green Power Denmark

Behov for plan for elektrificering af opvarmningen

Del

Et flertal i Folketinget sender en større varmecheck afsted til flere husstande. Det hjælper os ikke ud af gasafhængigheden, mener Green Power Denmark, som vil have sat fart på elektrificeringen af opvarmningen.

For halvanden måned siden blev et flertal i Folketinget enig om en check til de danskere, der varmer boligen op med naturgas.

Nu smider de en ekstra milliard oven i den eksisterende aftale på grund af de høje gaspriser. Det betyder, at varmechecken forhøjes til 6000 kr., og samtidig hæves indkomstgrænsen, så checken omfatter flere danskere.

Green Power Denmark anerkender behovet for nødhjælp til økonomisk trængte varmekunder. Men erhvervsorganisationen appellerer til, at politikerne nu tager fat om det egentlige problem med afhængigheden af den fossile naturgas.

- Det er fint med håndsrækning til trængte familier, men en varmecheck hjælper os ikke ud af gasafhængigheden og Putins klør. Tværtimod. Der er behov for en politisk plan og politiske initiativer her og nu, som får danskerne til at sende naturgasfyret på pension og investere i grønne løsninger, siger Kamilla Thingvad, direktør for energiproduktion og -udvikling i Green Power Denmark.

Der er ca. 400.000 naturgasfyr i Danmark. For at få sat fart på udfasningen af dem, foreslår Green Power Denmark blandt andet at nedsætte task forces, der skal sikre en hurtig proces, så gaskunderne får en hurtig afklaring af deres muligheder.

For at udbrede af varmepumper, som Varmepumpeindustrien anslår, at der kan installeres 50.000 af i de næste 12 måneder, anbefaler Green Power Denmark en model, der garanterer alle interesserede økonomisk hjælp - i modsætning til de hidtidige støttepuljer. Det kan enten ske ved et nyt målrettet fradrag eller støtte til alle konverteringer via simple og løbende ansøgninger.

- Elektrificering af opvarmning er nøglen til en fri og grøn fremtid. Der er behov for, at Folketinget hurtigst muligt træffer de nødvendige beslutninger for at minimere vores gasafhængighed. Vi skal have varmepumper og grøn fjernvarme. Vi skal have meget mere vedvarende energi og et robust elnet, siger Kamilla Thingvad, direktør for energiproduktion og -udvikling i Green Power Denmark.

Kontakter

Bjarke Lund Larsen
Presserådgiver
Telefon: 23 10 83 23

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum