Region Sjælland

Behov for hurtigtest falder

Del

De mange færdigvaccinerede betyder faldende behov for hurtigtest

Kort over teststeder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland.
Kort over teststeder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland.


Efterspørgslen på test for COVID-19 er faldet drastisk i Danmark i takt med, at en stor del af befolkningen er blevet færdigvaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed nedsat antallet af hurtigtest i hele landet.

For Region Sjælland betyder det, at den maksimale kapacitet på hurtigtest bliver reduceret fra de nuværende 39.000 til 26.000 daglige hurtigtest. Region Sjælland opretholder fortsat princippet om, at borgerne skal have højst 20 km til nærmeste tilbud om en PCR-test eller hurtigtest.

Der lukkes for hurtigtest i flere af de byer, hvor borgerne har adgang til PCR-test. I sommerlandet blev der oprettet ekstra tilbud i sommerferien. Nu er feriegæsterne taget hjem, og derfor er behovet ophørt. Det samme gælder på en række små øer, hvor der har været en særlig indsats for at få alle vaccineret.

Ændringerne sker fra 30. august, med enkelte undtagelser. Der vil efterfølgende være 22 PCR-teststeder og 26 hurtigteststeder i regionen (se kortet). Man kan altid finde den nyeste information om åbne teststeder på www.coronasmitte.dk.

Opfordring: Bliv vaccineret

Styrelsen for Forsyningssikkerhed fastsætter antallet af hurtigtest i Danmark ud fra danskernes brug af test. Derfor bliver trin fire ud af fem i den nationale nedskaleringsplan for testområdet nu sat i værk.

I Region Sjælland er 74,7 procent af alle borgere over 12 år påbegyndt COVID-19 vaccination. Det betyder, at langt færre bliver testet.

- Den dalende efterspørgsel betyder, at vi nu for alvor begynder at lukke ned for hurtigtest i flere byer, fortæller Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

- Indtil videre vil vi stadig opretholde princippet med, at der maksimalt vil være 20 km til nærmeste teststed, men vi må forvente, at den nationale nedskalering på testområdet fortsætter. Derfor opfordrer vi til, at de, der endnu ikke er blevet vaccineret og gerne vil, sørger for at blive det. Det har aldrig været lettere at blive vaccineret end nu.

Billedtekst: Kortet viser de steder, hvor der vil være testmuligheder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland.

FAKTA

Følgende steder med hurtigtest lukker
Sidste testdag bliver mandag 30. august. Dog med disse undtagelser: Nykøbing Sjælland og Vig 27. august og DGI Huset i Vordingborg 29. august.

Faxe: Faxe Sundhedscenter

Guldborgsund: Marielyst

Guldborgsund: Nykøbing Falster

Holbæk: Holbæk

Holbæk: Orø

Køge: Borup

Kalundborg: Kalundborg –Nytorv

Lolland: Fejø

Lolland: Femø

Lolland: Rødby

Næstved: Fuglebjerg

Odsherred: Nykøbing Sjælland

Odsherred: Vig

Ringsted: Nordcentret i Benløse

Slagelse: Bredahlsgade (ZBC)

Slagelse: Omø

Slagelse: Agersø

Vordingborg: DGI Huset

Vordingborg: Sukkerfabrikken

Se adresser og åbningstider for test på coronasmitte.dk

Kontakter

Enhedschef Anne Øster Hjortshøj, Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland, 23 29 77 37
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

Billeder

Kort over teststeder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland.
Kort over teststeder – pcr-test og hurtigtest - efter 30. august i Region Sjælland.
Download

Vedhæftede filer

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner ønsker den statslige tog(bus)-forbindelse mellem Rødbyhavn og Nykøbing Falster opretholdt7.12.2021 10:03:13 CET | Pressemeddelelse

DSB og Transportministeriet har valgt at nedlægge togbus-ruten mellem Rødbyhavn og Nykøbing Falster pr. 12. december. Det giver væsentlig længere rejsetid og flere skift undervejs, når områdets pendlere f.eks. skal til de store uddannelsestilbud i Nykøbing Falster eller til arbejdspladser ved Femernbyggeriet i Rødbyhavn. Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner opfordrer derfor transportminister Benny Engelbrecht til at revurdere sagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum