Hus Forbi

Bedre Psykiatri på slotspladsen

Del

Mads Engholm fra Bedre Psykiatri og Ole Abildgaard Mikkelsen fra WeShelter er tirsdagens gæster i Hus Forbis skriftestol.

Foto: Iben Gad
Foto: Iben Gad

Fra mandag den 4. april og ugen ud har Hus Forbi anbragt kunstinstallationen Skriftestolen af Nikolaj Brie Petersen på Christiansborg Slotsplads. Om kort tid begynder Folketinget at forhandle en ti-årsplan for psykiatrien, og Nikolaj Brie Petersens værk skal minde politikerne om, at de også har et ansvar for de mest sårbare.

Der er mennesker, som udskrives fra psykiatrien til gaden, og der er mennesker, som hverken kan få rusmiddelbehandling eller psykiatrisk behandling, selv om de har brug for begge dele.

Formålet er at give politikere og andre mulighed for skrifte, inden de sætter sig til forhandlingsbordet. Det har Socialdemokratiets socialordfører Camilla Fabricius og Dansk Folkepartis tidligere psykiatriordfører Liselott Blixt gjort.

I dag besøges Skriftestolen af Ole Abildgaard Mikkelsen, direktør for WeShelter, klokken 12.30 og Mads Engholm, formand for Bedre Psykiatri, klokken 13.30.

Til stede er også redaktør Poul Struve Nielsen, Hus Forbi. Pressen og andre er velkomne. Skriftestolen består af campingvogn, som Nikolaj Brie Petersen har givet en makeover efter at en hjemløs psykisk syg har boet i den.

- Hvis du fejler sådan et eller andet lækkert, så hold da op, så kan du få et cykelhold og rend mig. Jeg har haft psykoser, siden jeg var otte. Jeg er først kommet i traumebehandling for et par måneder siden, og det er et forskningsprojekt, siger Nikolaj Brie Petersen til Hus Forbi i april.  

Skriftestolen vil være at finde foran slotspladsen ud mod Børsen til og med palmesøndag den 10. april. Der vil være et dagligt arrangement. I løbet af ugen annonceres tidspunkterne. Blandt deltagerne bliver socialordførerne Trine Torp, SF, Stinus Lindgreen, Det radikale Venstre og Torsten Gejl, Alternativet. Også Liselott Blixt samt NGO-repræsentanter kommer i løbet af ugen.

Yderligere oplysninger

Poul Struve Nielsen, redaktør Hus Forbi
poul@husforbi.dk/52 40 90 79

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Iben Gad
Foto: Iben Gad
Download

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.