Blå Kors Danmark

Barnets Blå Hus i Svendborg: Bekymrende udvikling blandt udsatte børnefamilier

Del

Blå Kors' børnestøttecenter i Svendborg, Barnets Blå Hus, har under coronakrisen oplevet, at børn fra familier med alkoholmisbrug har fået værre symptomer, og det er stærkt bekymrende, siger Helle Theede Kragh, der er leder i Barnets Blå Hus.

I Barnets Blå Hus i Svendborg oplever de, at børn fra udsatte familier har fået flere og værre og problemer under coronakrisen.
I Barnets Blå Hus i Svendborg oplever de, at børn fra udsatte familier har fået flere og værre og problemer under coronakrisen.

På trods af at de fleste børn efterhånden alle er begyndt mere eller mindre i skole igen, er efterslæbet fra det sidste års nedlukninger så stort, at medarbejderne i Barnets Blå Hus i Svendborg, der hjælper børn fra familier med alkoholmisbrug, er meget bekymrede.

"For de børn, der lever i hjem med misbrugsproblemer, har coronaisolationen haft store konsekvenser og har været forbundet med stor utryghed og angst. Det er slemt for disse børn, når de ikke får deres frirum, som skolen og legeaftaler normalt er. Det betyder, at børnene har isoleret sig endnu mere for at tage afstand fra det, der er svært og gør ondt," forklarer Helle Theede Kragh, der er leder i Barnets Blå Hus Svendborg.

I Barnets Blå Hus oplever de på nærmeste hold, hvad nedlukningen har betydet for nogle familier.

"Der er familier, der er ved at knække under alle disse belastninger, og i nogle familier udvikles nyt misbrug, mens andre, der i forvejen havde alkoholproblemer, har fået et værre misbrug under coronakrisen," siger Helle Theede Kragh og tilføjer:

"Det er lettere at skjule misbruget, når man ikke skal konfronteres så meget med andre." 

Større behov for hjælp

Behovet for hjælp er blevet større under coronakrisen, fastslår Helle Theede Kragh:

"I løbet af coronatiden har vi oplevet, at flere af de familier, der henvender sig, har tungere problemstillinger, og at børnene har værre symptomer, og samtidig oplever vi desværre også, at der er færre nye familier, der finder vej hertil."

Og begge dele er stærkt bekymrende, siger Helle Theede Kragh:

"Vi er meget bekymrede over, at flere af de familier, som har brug for hjælp, ikke får det, fordi vi véd, at problemerne i de belastede familier er blevet større. Men i løbet af de sidste år har sagsbehandlere, lærere og andre, der normalt ser disse familier, og som ofte er dem, der har hjulpet familier ned til os, været i langt mindre kontakt med familierne, og ofte har kontakten været telefonisk, og det er problematisk, når vi har med familier med rusmiddelproblemer at gøre."

Afgørende at møde børn i samme situation

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, som blandt andet har undersøgt konsekvenserne af coronapandemien, har tydeliggjort, at børn og unge har det skidt, og også har det værre end først antaget. 

"Vi véd, at der er børn, der er mere udsatte end tidligere. Alene i forhold til corona viser HOPE-undersøgelsen fra Aarhus Universitet, at børn og unge har særligt bekymrende symptomer, som vi er nødt til at have med i vores betragtninger og indsatser. Derfor vil vi i samarbejde med Svendborg Kommune gerne være den fremstrakte hånd, der kan hjælpe disse familier," siger Helle Theede Kragh.

"Vi har åbent, og vi står klar til at tage imod både børn og forældre. Det sker selvfølgelig med de nødvendige hensyn til, hvordan vi er sammen i en coronatid. Men man er altid velkommen til at ringe og få en snak og måske en tid," siger Helle Theede Kragh.

I Barnets Blå Hus kan børnene både få individuelle samtaler og gruppesamtaler sammen med professionelle terapeuter, men det er ofte mødet med andre børn i samme situation, der er det vigtigste, forklarer Helle Theede Kragh.

”Det, vi gang på gang oplever og hører fra børnene, er, at noget af det, der gør den største forskel, er at opdage, at man ikke er alene i verden med sine oplevelser og tanker, men at der er andre børn i samme situation, som man kan spejle sig i."

Fakta

Barnets Blå Hus er en del af Blå Kors Danmark og er et gratis og anonymt tilbud, hvor børn og familier fra hjem med alkohol- eller stofmisbrug kan få hjælp, fællesskab og terapeutisk behandling.

Barnets Blå Hus er et tilbud til pårørende og ikke til aktive misbrugere.

I Barnets Blå Hus er der både frivillige voksne og uddannede terapeuter med grunduddannelser som socialrådgiver, sundhedsplejerske, pædagog, psykologi og diakoni.

Blå Kors Danmark har seks Barnets Blå Hus-afdelinger rundt i landet.

Barnets Blå Hus i Svendborg kan kontaktes på 23 33 44 68 eller 61 24 14 68.

Kontakter

Billeder

I Barnets Blå Hus i Svendborg oplever de, at børn fra udsatte familier har fået flere og værre og problemer under coronakrisen.
I Barnets Blå Hus i Svendborg oplever de, at børn fra udsatte familier har fået flere og værre og problemer under coronakrisen.
Download
Terapeutteamet i Barnets Blå Hus i Svendborg står klar til at hjælpe. Foto: Privat.
Terapeutteamet i Barnets Blå Hus i Svendborg står klar til at hjælpe. Foto: Privat.
Download

Links

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Overskudsmad fra Lidl hjælper socialt udsatte i påsken: Blå Kors deler tusindvis af poser med madvarer ud over hele Danmark24.3.2021 07:23:00 CET | Pressemeddelelse

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor uddeler Blå Kors i år overskudsmad i samarbejde med dagligvarekæden Lidl, som doneres fra Lidls butikker, til glæde for brugere af familienetværk, væresteder og beboere på botilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum