Barchef og shrub-iværksætter drømmer om vækst og flere timer i døgnet
Hvordan markedsfører man sit eddikeprodukt, så det ser lækkert og kvalitetsagtigt ud? Det lærte iværksætteren Mia Hjorth Hansen i EU-projektet IværksætterDanmark, og nu drømmer hun om flere timer i døgnet, så hun kan opfylde sine drømme.

Iværksætter Mia Hjorth Hansen har travlt. Ved siden af sit arbejde som barchef i Aarhus driver hun sin egen virksomhed, AIM THIRST, der producerer det alkoholfrie produkt shrub.
"Det gør mig i godt humør og stolt, at jeg har skabt det her. Mange er imponeret over, at jeg har en virksomhed ved siden af mit job. Og jeg skal da også indrømme, at jeg indimellem ønsker, at døgnet havde flere timer,” siger den 29-årige iværksætter, der er uddannet tjener og har arbejdet som restaurantchef i Skagen.
Det var her på toppen af Danmark, at hun begyndte at udvikle sin egen version af shrub, som er baseret på eddike og rørsukker og smages til med årstidens frugt og grøntsager. Hendes prototyper på shrub blev serveret for gæsterne som et alternativ til sodavand og saft, og der var så stor interesse for produktet, at hun gik i gang med at producere.
"Jeg kunne gennem mit arbejde se, at mange gæster, der ikke drak alkohol, manglede et produkt med mere syre og friskhed. På mange restauranter har man en saftmenu og en grøntsagsmenu, men der var behov for et alternativ. Og sådan opdagede jeg, at jeg har et produkt i sin egen niche.”
På cocktailbaren Gedulgt i Aarhus arbejder Mia hver uge mellem 40 og 60 timer. I fritiden går op mod 25 timer med at producere shrub i egne produktionslokaler i Grenaa og med at sælge og levere produktet til kunderne, som primært er restauranter.
LÆS OGSÅ: Vækstiværksætterens gode råd: Drøm stort, arbejd hårdt, og få hjælp til at komme videre
LÆS OGSÅ: Simon og Peter har lært iværksætteri på den hårde måde
Mia har store forhåbninger til fremtiden, men hun har også følt udfordringerne ved at være enlig iværksætter – alene om at lære sig selv alt om forretningsplaner, salgsteknik, markedsføring, patenter og uden en partner til at sparre og idéudvikle med.
Derfor blev hun glad, da der dumpede en mail ind fra det lokale erhvervshus med et tilbud om at deltage i IværksætterDanmark, der er erhvervshusenes landsdækkende iværksætterprojekt – som senest er støttet med REACT-EU-midler.
"Jeg følte, at det var vigtigt at få mit koncept udviklet videre, og derfor ledte jeg hele tiden efter nye input. IværksætterDanmark hjalp mig især med at få præciseret mit brand – altså hvordan markedsfører jeg eddike, så det ser lækkert og kvalitetsagtigt ud? Her var det fedt at tale med nogen, der har hjulpet andre og kunne give eksempler.”
Mia havde også stor gavn af at være i selskab med andre iværksættere i netværksgrupperne i IværksætterDanmark:
"Vi har hjulpet hinanden med feedback på de punkter, hvor man er svagt funderet. For en iværksætter er det virkelig vigtigt, at nogen kigger på dig og støtter dig.”
LÆS OGSÅ: Iværksætteren Maybritt har fundet opskriften, der slog Claus Meyer
Efter forløbet i EU-projektet er Mia Hjorth Hansen om muligt blevet endnu mere stålsat i ambitionerne om at udvikle sin virksomhed:
"Det begyndte med, at jeg ville give gæsterne bedre oplevelser, så blev det en hobby, så til en virksomhed, og nu ønsker jeg at skabe vækst. Jeg har produktet – der er et sundere alternativ til søde safte og sodavand, og jeg leverer en kvalitetsvare.”
Hun håber blandt andet på at kunne gøre sin produktion mindre manuel. Lige nu kan hun maksimalt producere 40 flasker i én brygning, og med tiden vil hun gerne kunne ansætte en eller to medarbejdere til at stå for produktionen, så hun kan fokusere på at udvikle og sælge.
"Drømmescenariet? ”Om et år er vi vokset ud af lokalerne her i Grenaa, og jeg har folk ansat.”
FAKTA Om IværksætterDanmark
IværksætterDanmark er erhvervshusenes initiativ til en samlende national indsats for alle iværksættere. Projektets overordnede mål er at understøtte et bredt kompetenceløft blandt iværksættere for at øge antallet af nye iværksættere og øge deres overlevelsesrate.
Det sker i tre typer af forløb:
- Forløb, der skal styrke iværksætteres faglige kompetencer på de vigtigste generelle områder
- Branche- og temaorienterede forløb tilpasset lokale forhold
- Next Step-forløb målrettet eksekveringsdygtige iværksættere
EU’s Socialfond og de decentrale erhvervsfremmemidler har støttet IvDK med 20,8 mio. kr., og REACT-EU har støttet med 60 mio. kr. Projektet startede i august 2019, og med støtten fra REACT-EU kan projektet nu fortsætte indtil juni 2023.
Læs mere om IværksætterDanmark på projektets hjemmeside
Læs mere om IværksætterDanmark i Erhvervsstyrelsens projektdatabase her og her
FAKTA Om EU’s Socialfond
I perioden 2014-2020 investerer EU's Socialfond, Regionalfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet. Socialfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet iværksætteri, uddannelse og social inklusion. Vi skal have flere nye virksomheder og en dygtigere arbejdsstyrke. Det er afgørende forudsætninger for at øget produktivitet, konkurrenceevne og vækst. Derfor medfinansierer EU's Socialfond projekter, der skal:
- Øge iværksætteraktiviteten og sørge for vækstrettet kompetenceudvikling i små og mellemstore virksomheder
- Fremme social inklusion – via særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser, indslusningsforløb til arbejdsmarkedet og socialøkonomiske virksomheder
- Styrke erhvervsuddannelserne, erhvervsfaglige uddannelser og videregående uddannelser
To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Arbejdsugen kan sammenlagt nå op på 70 timer, men iværksætteren Mia Hjorth Hansen brænder for den alkoholfrie drik shrub. Hun producerer og sælger til restauranter, når hun ikke er barchef i Aarhus. Hun er alene om sin virksomhed, og i mangel af en partner har hun fået rådgivning og skærpet sine kompetencer i det REACT-EU-støttede IværksætterDanmark, erhvervshusenes store iværksætterprojekt.
Nøgleord
Kontakter
Hvis du vil vide mere om IværksætterDanmark eller i kontakt med Mia Hjorth Hansen, kan du kontakte:
Søren Munch, DE Kommunikation, +45 35 29 17 75 og sormun@erst.dk
Billeder


Information om Erhvervsstyrelsen
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Hun vil gøre møbelbranchen grøn og bæredygtig: Meretes idé har gjort de store interesserede11.8.2022 10:02:33 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks store accelerator- og inkubatorprogram Beyond Beta hjælper potentielle vækstiværksættere videre mod markeder, kunder og partnere. En af dem er iværksætteren Merete Skov Pedersen, som med sin sporbarheds-platform har skabt interesse blandt brand owners og møbelproducenter med grønne og bæredygtige ambitioner.
Det er lige derude i havet: Danskere vil lave international forretning på fremtidens superfood9.8.2022 11:05:47 CEST | Pressemeddelelse
Thomas Thulesen og Neil Southwell vil erobre verden med tangchips, baseret på tang fra Norden. Duoen går efter eksport og fik skåret fortællingen om tang-produktet til i EU-projektet Greater Copenhagen Food Startup.
Jens hentede opbakning fra kunderne til sit plantebaserede slik, inden han gik på markedet6.7.2022 08:54:31 CEST | Pressemeddelelse
Plantebaserede fødevarer er en stærk trend, og en ihærdig iværksætter er kommet på sin rette hylde med slik. Succesfuld crowdfunding og et stærkt netværk i EU-projektet Greater Copenhagen Food Startup har været en stor hjælp på vejen.
Uddannet i dansk og medievidenskab: Nu skaber Kristian vækst i Odder med ansvarligt produceret kaffe29.6.2022 10:13:50 CEST | Pressemeddelelse
Vækstpiloter fra SMV:Vækstpilot er med til at sætte skub i væksten i hele landet. Kristian Thomasen blev med sin kandidateksamen ansat som vækstpilot i et halvt år i iværksættervirksomheden CleverCoffee, og nu er han fastansat.
Vækstpilot slår til: Sabina har firedoblet produktionen på Johs’ insekt-fabrik29.6.2022 10:02:29 CEST | Pressemeddelelse
Flere og flere SMV’er vælger at ansætte en ledig højtuddannet eller faglært gennem SMV:Vækstpilot i Virksomhedsprogrammet. En kandidat i husdyrvidenskab har gjort en kæmpe forskel på insekt-iværksætteren Johs Sterlies fabrik i Nordsjælland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum