FORCE Technology

Banebrydende teknologi til veterinær diagnostik bliver selvstændig virksomhed

Del

FORCE Technology stifter nyt datterselskab, som skal håndtere salg og international vækst i brugen af AeroCollect-teknologien, der med simple luftprøver kan give et billede af begyndende sygdomme i en hel dyrebesætning.

Én simpel luftprøve. Mere skal der ikke til, for at slagterier og producenter kan få et klart billede af sygdomsudviklingen i en dyreflok. Teknologien, der er en revolution inden for den veterinære diagnostik, hedder AeroCollect® og er udviklet i Danmark af GTS-instituttet FORCE Technology.

Teknologien har de seneste år vist et enormt potentiale – især inden for kyllinge- og svineproduktion - og derfor udskiller FORCE Technology pr 1. juli dele af aktiviteterne fra den nuværende AeroCollect®-afdeling i et datterselskab, der skal drive salg med fokus på international vækst.

”Vi vil gerne sikre de bedste forudsætninger for en succesfuld international skalering af AeroCollect® produktprogrammet. Derfor opretter vi et datterselskab, som skal styrke produktudviklingen, produktion og salg af produkter internationalt”, siger Hanne Christensen, CEO i FORCE Technology.

”AeroCollect® viser GTS-systemets styrke ift. at modne teknologier, kommercialisere dem og sende dem videre til bredere anvendelse, når de vokser ud af den oprindelige GTS-opgave”, siger hun.

Indgår samarbejds- og distributionsaftale
Det nye selskab hedder AeroCollect A/S og er fuldt eget af FORCE Technology. I forbindelse med etableringen indgår datterselskabet AeroCollect A/S desuden en strategisk samarbejdsaftale med Indical Bioscience om udvikling, salg og distribution, så der kan komme fart på den internationale ekspansion.

Rettighederne til at udvikle og kommercialisere AeroCollect®-teknologien inden for det humane område bibeholdes i moderselskabet.

Fakta – sådan fungerer AeroCollect®
AeroCollect® fungerer ved, at der trækkes en luftstrøm igennem et lille prøvekammer. Ved prøveindsamling påføres højspænding over prøvekammeret. Det skaber et elektrisk felt på tværs af prøvekammeret, som fanger og koncentrerer bakterier, virus og andre mikroskopiske partikler i prøvekammeret.

Prøvekammeret sendes efterfølgende til laboratoriet, hvor indholdet analyseres for patogener ved hjælp af qPCR-analyse. Resultaterne er klar indenfor en til to timer.

Fakta - om AeroCollect®-teknologien
AeroCollect® er en CE-mærket dansk teknologi udviklet af FORCE Technology.

Teknologien benyttes i dag i fjerkræ-, svine og minkbranchen. Det er desuden påvist, at udstyret kan bruges bl.a. i kvægbesætninger og indenfor human diagnostik.

AeroCollect® har i dag over 60 kunder i 14 lande.

Kontakter

Billeder

Information om FORCE Technology

FORCE Technology
FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby

43 25 00 00https://forcetechnology.com/

FORCE Technology er en teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed, der arbejder for at skabe positiv teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig og sikker.

Vi har siden 1940 hjulpet virksomheder gennem store teknologiske transformationer: Fra nitter til svejsning. Fra olieeventyr til vindmøller. Fra analogt til digitalt. Og vi er fortsat med til at definere den teknologiske fremtid.

Med mere end 1.100 medarbejdere fordelt på over 30 kontorer i 6 lande er vi førende, når det gælder specialistrådgivning, test, inspektion og kurser. Og som et af de store GTS-institutter i Danmark er vi en vigtig del af rygraden i det danske innovationssystem.

Følg pressemeddelelser fra FORCE Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FORCE Technology

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum