Ombold

Ballerup Kommune inviterer socialt og psykisk sårbare borgere til at være en del af fællesskabet i lokal fodboldklub

Del
Sårbare borgere i Ballerup Kommune får nu mulighed for at blive en del af et positivt fodboldfællesskab i Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF). Brydehuset og BSF har etableret et nyt og gratis fodboldtilbud til borgere i Ballerup, som er i udsatte positioner.
To spillere i kamp om bolden til OMBOLDs Københavns Mesterskab.
To spillere i kamp om bolden til OMBOLDs Københavns Mesterskab.

Børn og voksne dribler hver dag rundt på fodboldbanerne i Ballerup Kommune, og sammen kan de glæde sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Det skaber positivt socialt samvær og point på sundhedskontoen. Men det er sjældent, at mennesker, der fx er ramt af hjemløshed eller har et misbrug, dribler med. Derfor får de heller ikke glæde af de positive gevinster ved fodbolden.

Det bliver der nu lavet om på.

Ballerup Kommune, Brydehuset og BSF har indgået et samarbejde med DBU, DBU Sjælland og OMBOLD om at opbygge et positivt og forandringsskabende fodboldfællesskab for sårbare borgere.

Mere konkret er der tale om, at samarbejdspartnerne er gået sammen om at skabe en ugentlig fodboldtræning for mennesker i udsatte positioner, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor der tages højde for alles fysiske-, mentale-, sociale og fodboldmæssige niveau.

I BSF er der ingen tvivl om, at det giver mening, at mennesker i udsatte positioner bliver en del af fællesskabet i klubben.

- BSF er en klub, hvor der er plads til alle, der gerne vil være en del af et stærkt og positivt fodboldfællesskab. Og vi vil meget gerne støtte op om dem, der har det svært. Derfor er vi også utrolig stolte over, at vi nu kan tilbyde udsatte borgere i Ballerup at blive en del af det sammenhold og fællesskab vi har i BSF, fortæller Mette Brøkner Hansen, Bestyrelsesmedlem i BSF.

En imødeset aktivitet med stort potentiale

Theis Kyvsgård, der er Socialpædagogisk Vejleder hos Brydehuset, er ikke i tvivl om, at fodboldtræningen vil skabe stor værdi for den i forvejen fodboldinteresserede gruppe.

Fodbold kan skabe fællesskab og give indhold i hverdagen. Brydehuset har en gruppe brugere, som tidligere har spillet fodbold, og OMBOLD giver dem nu mulighed for at være en del af et fællesskab, hvor der er fokus på motion og leg med bolden, siger Theis Kyvsgård Jensen fra Brydehuset

Også borgmesteren i Ballerup ser stort potentiale i den nye fodboldaktivitet.

- Tætte relationer og fællesskaber er afgørende for, at vi kan have det godt. I Ballerup Kommune gør vi meget for at skabe rammer, så fællesskaber kan gro og rodfæste sig. At vi kan være med til at understøtte et positivt fodboldfællesskab, som giver mulighed for social, mental og fysisk udvikling, er meget positivt,siger borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen.

Et godt samarbejde er vejen til succes
Træningen i BSF er er del af projekt ’Inklusion i fodbold Danmark’, hvor målet er at få flere mennesker i udsatte positioner til at spille fodbold i lokale klubber. Og samarbejdet er helt centralt for, at det kan blive en succes.

- Hvis man skal skabe indhold og glæde for udsatte mennesker gennem inklusion i den lokale fodboldklub, er det essentielt, at man har et tæt samarbejde med kommune, sociale aktører og fodboldklub. Det er lige præcis det, vi har i Ballerup, og derfor har vi virkelig gode forudsætninger for at skabe et rummeligt og succesfuldt fodboldfællesskab for nogle af Ballerups udsatte borgere, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er, at mindst 360 personer, der fx kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller psykisk sårbarhed, bliver en del af fodboldklubberne i 12 kommuner inden udgangen af 2024.Det langsigtede mål, er at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så mennesker i udsatte positioner får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark.

Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark

Mere information

OMBOLD-holdet træner hver onsdag i Topdanmark Hallen, Ballerup Idrætsby 36, 2750 Ballerup, fra 11.00 til 12.30 - første træning den 1. februar 2023.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To spillere i kamp om bolden til OMBOLDs Københavns Mesterskab.
To spillere i kamp om bolden til OMBOLDs Københavns Mesterskab.
Download

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en, OMBOLD, er med Hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte, mennesker ramt af hjemløshed og psykisk sårbare. OMBOLDs aktiviteter danner grobund for positiv udvikling i forhold til både fysisk og mental sundhed.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger. Spillerne deltager blandt andet i træninger, stævner og mesterskaber.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Socialpsykiatrien i Esbjerg skal bruge idræt og bevægelse som pædagogiske værktøjer9.3.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mennesker i udsatte positioner kæmper ofte med at håndtere livet i egen bolig. Det kan resultere i social isolation og ensomhed. Gennem en idrætscertificering, der bygger på den pædagogiske tilgang og erfaringer fra OMBOLD, VIA University College, WeShelter, skal idrætten gøres til en aktiv del af det pædagogiske arbejde i socialpsykiatrien i Esbjerg Kommune. Målet er, at flere af Esbjergs udsatte borgere vil kunne sparke ensomheden og den sociale isolation til hjørne med idrætten som tryg følgesvend.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum