Danmarks Grønne Investeringsfond

Bæredygtigt skovbrug og landbrug: Opkøb gør danske NEPCon til global leder

Del

Danske NEPCon hæver standarden for bæredygtige certificeringer i hele verden. Med Danmarks Grønne Investeringsfond i ryggen har virksomheden opkøbt en amerikansk konkurrent og bliver den største spiller globalt inden for certificering af skov- og landbrug.

Miljøorganisationen NEPCon vil være den førende globale aktør, når man taler om bæredygtig certificering af skov- og landbrug. Nu opkøber den danske organisation den amerikanske Rainforest Alliance’ certificeringsdivision RA Cert, og er et væsentligt skridt tættere på målet. Det sker med finansiering fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

NEPCon har allerede en stor markedsandel af det globale marked for certificering af skovbrug. Med opkøbet af den amerikanske RA-Cert får de også en stærk position inden for landbrug. Faktisk vil NEPCon sidde på 33 procent af det globale marked for certificering af skov under Forest Stewardship Council (FSC) - og 43 procent for landbrugscertificeringer under Rainforest Alliance.

”Vores klare mål er at sikre bæredygtigt skov- og landbrug. Med fusionen får vi en stærk platform til arbejde med store internationale kunder om at styrke efterspørgslen for bæredygtige produkter. Jo stærkere efterspørgsel, jo mere attraktivt vil det være for også de små virksomheder at blive certificeret. Vi har som miljøorganisation et specielt fokus på at hjælpe de små med adgang til markedet for certificerede produkter, fordi vi har størst potentiale for at øge den grønne effekt ved at bidrage til det samlede marked for certificerede produkter,” siger Peter Feilberg, CEO i NEPCon.

Virksomheden arbejder nu på at blive akkrediteret til RSPO-standarden (”Roundtable on Sustainable Palm Oil”), som vil give dem mulighed for at øge bæredygtigheden af produktion af palmeolie. En produktion, der historisk har været kritiseret for negativ påvirkning af miljøet, og derfor rummer stort potentiale for at blive grønnere. Med opkøbet af RA-Cert får NEPCon adgang til de markeder, som er førende inden for palmeolie, for eksempel Ghana og Indonesien.

”Det er rigtigt interessant, at en dansk aktør står så stærkt på det globale marked for certificeringer af skov- og landbrug. Med opkøbet trækker NEPCon gode kompetencer inden for feltet til Danmark, så vi kan blive endnu bedre til at fremme bæredygtige produktionsled. Vi ser et fortsat stort potentiale for solide produktcertificeringer, og vi er glade for at kunne bidrage til, NEPCon lykkes med deres grønne ambitioner,” siger Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond.

I dag er NEPCons kunder forskellige producenter, der enten ønsker et bæredygtigt værditilbud over for deres kunder, eller som har kunder, der kræver en bæredygtig produktion.

NEPCon beholder sit hovedkontor i København og ligeledes kontor i Aarhus. Globalt set vokser virksomheden fra 130 medarbejdere til omkring 230 medarbejdere.


Om virksomheden
NEPCon står for ”Nature, Economy and People Connected”. Det er en global non-profit miljøorganisation, der arbejder for bæredygtig brug af naturressourcer og klimavenlige løsninger.

Virksomheden udarbejder og sælger certificeringsydelser, der verificerer bæredygtig anvendelse af land- og skovbrug, samt projektsalg til offentlige og private virksomheder. NEPCon har specialiseret sig inden for FSC Forest Management, der certificerer bæredygtigt skovbrug.

NEPCon blev grundlagt som en non-profit organisation i 1994 af den danske miljøorganisation Verdens Skove. I takt med den stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter i markedet, har virksomheden været under vækst. I dag har NEPCon tredoblet sine medarbejdere siden 2010, som inden fusionen tæller 130 ansatte.

Virksomheden har hovedkontor i København og har desuden kontor i Aarhus samt kontorer i 25 lande i Europa, Asian, Afrika, samt Nord og Sydamerika.

Kontakter

Linea Søgaard-Lidell
Senior kommunikationsrådgiver, Danmarks Grønne Investeringsfond
lsl@gronfond.dk - 2213 5855

Katie Miller
Communications Coordinator, NEPCon
km@nepcon.org - 3155 2536

Billeder

Download
Download
Peter Feilberg, CEO
Peter Feilberg, CEO
Download

Information om Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond
Danmarks Grønne Investeringsfond
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

http://gronfond.dk

Danmarks Grønne Investeringsfond er en selvstændig statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere investeringer, som fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

Fonden vil være med til at bygge bro mellem traditionelle finansieringskilder og egenkapital og opererer med et både grønt og kommercielt fokus. Projekterne ligger inden for vedvarende energi, energibesparelser og ressourceeffektivitet.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond og Den Europæiske Investeringsfond forlænger og udvider aftale: Garanti for lån til grøn omstilling på 640 mio. kr.3.7.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Den Europæiske Investeringsfond (EIF) og Danmarks Grønne Investeringsfond har netop forlænget og udvidet en aftale om garantier i forbindelse med lånefinansiering af danske små og mellemstore virksomheder, som ønsker at investere i grøn omstilling. Aftalen betyder, at halvdelen af eventuelle tab, som Danmarks Grønne Investeringsfond eventuelt måtte lide, på lån op til samlet set 640 mio. kr. dækkes af EIF. Danmarks Grønne Investeringsfond får således mulighed for at øge sine udlån til innovative virksomheder især i en tidlig kommerciel fase, hvor det kan være svært at tiltrække risikovillig kapital.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum