MSC – Marine Stewardship Council

Bæredygtigt fiskeri er en forudsætning for, at vi fortsat kan spise fisk og skaldyr

Del

Tirsdag den 8. juni er World Ocean Day. En dag, som FN markerer for at fejre livet i vores have, men også for at fremhæve vigtigheden af ​​at beskytte havene og livet under overfladen. Årets tema er derfor ‘Liv og levebrød’.

Havets økosystemer og de dyr og mennesker, der er afhængige af dem, er i dag truet af overfiskeri, udnyttelse, eutrofiering (når et havområde bliver for næringsrigt) og klimaændringer.  

- World Ocean Day den 8. juni er en vigtig dag, fordi det giver anledning til, at vi tænker over, hvordan vi benytter os af havets ressourcer på en bæredygtig måde. Overfiskeri er en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og produktivitet. MSC tilbyder et alternativ til de forbrugere, der ønsker at bidrage til bæredygtigt fiskeri ved selv at tage et aktivt valg, siger Linnéa Engström, MSC programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen. 

Mere end 400 MSC-certificerede fisk over hele verden er allerede førende inden for bæredygtigt fiskeri, fordi de følger MSC’s standard for bedste fiskeripraksis. Dette svarer til ca. 15 procent af verdens fangster. Næsten alle MSC-certificerede fiskere har såkaldte betingelser knyttet til deres certificering. Betingelserne har til formål at forbedre fiskerierne yderligere og sikre, at de lever op til nyeste viden. Ved at opfylde betingelserne foretages forbedringer i det certificerede fiskeri, som ellers ikke ville have fundet sted. For at opfylde betingelserne arbejder fiskerne sammen med myndigheder og videnskabelige institutioner. Et eksempel er et rejerfiskeri i Island, der understøtter forskning i kolonier af havsvampe ved at kortlægge disse på havbunden. Svampekolonier er vigtige økosystemer på havets bund og følsomme over for f.eks. bundtrawl. 

- ISF’s (Islandsk Bæredygtigt Fiskeri) rolle er at søge og vedligeholde MSC-certificeringer for den islandske skaldyrsindustri. Bæredygtighed har været central for den islandske fiskeriforvaltning i årtier, hvilket er afgørende for at kunne nå betingelserne i vores MSC-certificerede fisk, siger Mr. Kristinn Hjálmarsson, projektleder for ISF.  

Ved at vælge bæredygtig certificeret fisk, når du handler, har du som forbruger mulighed for at støtte de fiskere, der forbedrer deres fiskeri og dermed bidrager til at vi også på lang sigt kan få glæde af havets ressourcer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

xxxxxx

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Spis miljømærket tun i dag for at sikre, at der er tun i fremtiden2.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

2. maj er international tun-dag. MSC (Marine Stewardship Council) lancerer derfor en kampagne sammen med bl.a. LETZ SUSHI for at gøre opmærksom på, at tun er en afgørende fiskeart for de marine økosystemer. Derfor er det særlig vigtigt, at tun fiskes bæredygtigt. I dag er der mulighed for, at danske forbrugere kan vælge MSC-certificeret tun både på dåse, frost, på restauranter og spisesteder.

Danskerne køber meget mere bæredygtig fisk og skaldyr19.1.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Når du næste gang er ude og købe fisk i din lokale dagligvarebutik og tager en pakke med MSC eller ASC-logoet på, så er du ikke alene. Faktisk er forbruget af MSC mærkede fisk steget med 13% fra 2019 til 2020. Især er udviklingen i REMA 1000 stukket helt af med en stigning på 50%, efter at størstedelen af deres udvalg er blevet MSC-certificeret. Supermarkedet er danskernes foretrukne fiskehandler. 80% af de danske forbrugere plejer at købe deres fisk og skaldyr i supermarkeder, og de køber i stigende grad fisk, der er mærket med det bæredygtige MSC-mærke. Over de sidste fem år er det steget med 43%. Derfor har det stor betydning for havenes bæredygtighed, hvad den enkelte dagligvarebutik vælger at sælge. Ukendte danske fisk på menuen Danskernes favoritfisk er laks, rødspætte, rejer, tun og torsk. Men ukendte gode spisefisk rykker også. REMA 1000 har indført lidt mere usædvanlige ferske sæsonfisk, som f.eks. mørksej, kuller og kulmule med MSC-mærket i køledisken. “Når en kæde som REMA 1

MSC: Fremskridt for bæredygtigt fiskeri – men store udfordringer forude1.10.2020 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Behov for øget indsats for at imødegå de presserende udfordringer, som vores have står over for. Marine Stewardship Council - en international, almennyttig organisation, der sætter en global standard for bæredygtigt fiskeri – siger i sin nye årsrapport, at der er opmuntrende fremskridt i overgangen til bæredygtigt producerede fisk og skaldyr, men at momentum skal øges for at imødegå de enorme udfordringer havene står over for.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum