Furesø Kommune

Bæredygtigt byggeri på Kirke Værløsevej modtager milliontilskud

Del
Nogle af Furesøs sårbare borgere flytter om et års tid ind i et botilbud i et af de mest bæredygtige træhuse i Danmark. Byggeriet har netop modtaget støtte til ekstra klimatiltag fra Realdania.

De sidste murbrokker står der endnu, og al beton er ikke kørt væk endnu. Men den gamle Furesøskole på Kirke Værløsevej ved siden af Søndersøskolen er fortid. På grunden vil der blive bygget et nyt botilbud i træ, der bliver så bæredygtigt som overhovedet muligt.

”Vi arbejder i Furesø målrettet med FN’s verdensmål bl.a. om en mere effektiv klimaindsats, og hvor vi forebygger ulighed. Vi har vores egne 2030-mål med ambitioner om at mindske CO2-udledningen i Furesø, at vores borgere skal bo i mere bærdygtigt byggeri, og at vi skal have færre socialt udsatte. Det hele er i spil lige i dette byggeri”, siger Lene Munch-Petersen (A) formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

Bæredygtigt botilbud

Det kommende træbyggeri vil huse et botilbud med 16 boliger opdelt i to afdelinger. Beboerne vil have særlige behov og vil have brug for støtte for, at de kan passe deres skole, arbejde og hverdagsliv. Nogle vil være yngre borgere med autisme, andre vil være psykisk sårbare unge. Furesø Kommune har derfor valgt et byggeri, der er bæredygtigt og som bidrager positivt til beboernes både fysiske og sociale velfærd. Gode fysiske rammer og et sundt hus at leve i er med til at skabe trivsel blandt beboerne.

”Det bliver et bæredygtigt botilbud både menneskeligt og i husets konstruktion. Det kan blive som et verdensmålshus for os. For huset vil blive så bæredygtigt og klimavenligt som overhovedet muligt, og det vil samtidig skabe rammerne om nogle af vores borgere, der har særlig behov for at støtte og hjælp til at kunne klare deres skole, arbejdsliv eller det at kunne bo for sig selv”, siger Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv.

Træbyggerier er CO2-venlige

Verdensmålshuset vil blive bygget i træ. Det vil leve op til alle de mest toneangivende miljøcertificeringer fx DGNB.

Desuden er det en del af et forskningsprojekt, der undersøger hvordan man brandsikrer træhuse mest bæredygtigt. I stedet for at have en betonkonstruktion inderst, vil træ og andre bæredygtige materialer anvendes og samtidig leve op til skrappe brandregler. Byggeriet i verden står for cirka 40 procent af CO2-udledningen. Derfor er det afgørende at få viden om, hvordan man bygger mere bæredygtigt fra inderst til yderst i et byggeri. Cementindustrien er den tredjestørste udleder af CO2 i verden. Hvorimod træ er et bæredygtigt materiale, fordi det binder CO2 i stedet for at udlede CO2.

Bygningen vil derudover bidrage til området ved en spændende arkitektur.

”Det bliver en bæredygtig og meget spændende bygning. Den vil helt klart bidrage arkitektonisk til området og forskønne området yderligere. Jeg ser meget frem til at se den færdige bygning”, siger Susanne Mortensen (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig.

Støtte til ekstra klimatiltag

Realdania har netop offentliggjort, at de vil støtte 11 bæredygtige projekter rundt om i hele landet. Furesø er blandt modtagerne til botilbuddet på Kirke Værløsevej. Projektet modtager 250.000 kr. til at finde på ekstra klimatiltag. De er ikke fastlagt endnu, men på paletten over generelle klimatiltag kunne være fx bæredygtige byggematerialer, alternative energiformer, grønne tage, regnvandsopsamling eller brandmaterialer. Projektet modtager desuden 775.000 kr. til at udføre de ekstra klimatiltag. Teamet bag projektet er ud over Furesø Kommune også Arkitektfirmaet Juul & Hansen, DBI og Jakobsen Huse, der er kendt for at bygge i træ og særligt bæredygtigt.

Elever på Søndersøskolen følger byggeprocessen på nært hold. Derfor er der også et samarbejde mellem skolen, Furesøs byggeafdeling og afdelingen for specialiserede indsatser, så skolen og forældre kan få svar på alt fra spørgsmål om byggeproces, adgangsveje og de kommende beboere. Husets opførelse går i gang i november 2020 og forventes klar til indflytning i løbet af 2021.

Billedtekst: Det foreløbige design af den nye træbygning. Der kan komme ændringer. Jakobsen Huse skal krediteres. 

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A) formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, tlf. 7216 5660
Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, tlf. 7216 5646
Susanne Mortensen (C), formand for Udvalg for byudvikling og bolig, tlf. 7216 3950

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye