Novo Holdings

Bactolife henter 5 mio. USD i ny finansiering til at bekæmpe mave-tarminfektioner på verdensplan

Del

Bactolife meddelte i dag, at Bill & Melinda Gates Foundation, i overensstemmelse med fondens velgørende formålserklæring, har givet tilsagn om en investering på 5 mio. USD til at accelerere effekten af Bactolifes teknologiplatform og dermed videreudvikle Binding Proteins, der er en nyskabende biologisk løsning til at reducere risikoen for mave-tarminfektioner hos mennesker og dyr.

Med investeringen fra Bill & Melinda Gates Foundation fremmes virksomhedens mission om at udvikle effektive og omkostningseffektive fødevare- og foderingredienser til at bekæmpe nogle af de største udfordringer omkring mave-tarmsundhed på verdensplan.

Mads Laustsen, CEO i Bactolife, siger:”Med denne investering vil Bactolife kunne styrke indsatsen med at udvikle teknologiplatformen, så vi kan nå vores slutkunder hurtigere med omkostningseffektive produkter til gavn for de mange – og dermed potentielt få en positiv indvirkning på millioner af menneskers liv over hele verden.”

Sebastian Søderberg, Deputy CEO i Bactolife, tilføjer: ”Vi er stolte af, og ydmyge over, den tillid, Bill & Melinda Gates Foundation har vist os. Vi er glade for, at vi har fået finansiering fra både Novo Holdings og Bill & Melinda Gates Foundation og betragter dette som en væsentlig validering af Bactolifes potentiale til at forbedre sundheden hos mennesker og dyr på verdensplan og til at gøre disse produkter tilgængelige i både industri- og udviklingslande.”

Aleks Engel, Partner, Novo Seeds, Novo Holdings, siger: ”I Novo Holdings er vi glade for, at Bill & Melinda Gates Foundation har valgt at investere i Bactolife, og det vidner om det enorme potentiale, som Bactolifes’ Binding Protein-platform har til at omgå og undgå antibiotikaresistens. Vores fælles interesse for at sikre adgang til effektive behandlinger for udbredte infektionssygdomme på verdensplan gør Bill & Melinda Gates Foundation til den ideelle organisation at samarbejde med om at bekæmpe globale sundhedsudfordringer.”

Mave-tarminfektioner: en stor global trussel
På verdensplan er der årligt mere end 1,6 mia. tilfælde af diarrésygdomme, som i bedste fald giver maveproblemer og i værste fald kan føre til livstruende sygdomme. De årlige sundhedsudgifter stiger, og der er begrænsede muligheder for at afværge, at sygdommene opstår. Det anslås, at 760.000 børn dør af mave-tarminfektioner hvert år, og hos dem, der overlever, ser man senere i livet såvel infektioner som væksthæmning. Mave-tarminfektioner udgør især en stor risiko i udviklingslande med ringe adgang til rent vand og sanitet og for immunkompromitterede børn og ældre, rejsende og mennesker, der er udstationeret.

I dag behandles de fleste infektioner med antibiotika, der enten er meget dyre, eller som bidrager til spredning af antibiotikaresistente bakterier. Ved at udvikle banebrydende Binding Proteins, der til en overkommelig pris kan reducere risikoen for at udvikle mave-tarminfektioner, har Bactolife skabt sin helt egen unikke tilgang til mave-tarmsundhed til gavn for mennesker og dyr.

Med Bactolifes teknologiplatform og investeringen fra Bill & Melinda Gates Foundation kan Binding Proteinstilpasses fødevarer og foderprodukter og gøre dem nemmere at optage.

Om Bactolife

Bactolife er en vækstvirksomhed inden for mave-tarmmikrobiom-sundhedsfeltet i fødevare- og foderindustrien. Bactolife anvender sin egen patenterede Binding Protein-teknologi til at udvikle nye biologiske løsninger, styrke mave-tarmmikrobiomet og hjælpe med at løse de enorme udfordringer omkring fremkomsten af antimikrobiel resistens og den generelle byrde af infektionssygdomme.

Virksomhedens patenterede platform består af en teknologi, der finder og producerer særlige proteiner (Binding Proteins) uden at ramme bakterievækst eller direkte dræbe bakterierne. Binding Proteins er stabile og yderst omkostningseffektive og kan produceres i stor skala ved hjælp af teknologiførende systemer inden for biologisk produktion.

Nøgleord

Kontakter

For mere information, kontakt venligst:

Bactolife A/S
Mads Laustsen, CEO, +45 29488401
Sebastian Søderberg, Deputy CEO, +45 53797959

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er anerkendt som en internationalt førende life-science-investorer med fokus på langsigtet værdiskabelse. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i vækstvirksomheder og veletablerede virksomheder inden for life-science. Novo Holdings forvalter også en bred portefølje af finansielle aktiver. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings rapporterer indtægter og afkast på i alt 37 mia. kr. i 2021 – en stigning på 29 % i forhold til 202028.3.2022 08:00:37 CEST | Pressemeddelelse

Novo Holdings realiserede i 2021 samlede indtægter og afkast på 37 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 29 % i forhold til 2020. Resultatet er baseret på en stærk præstation fra både selskaberne i Novo Gruppen og Novo Holdings’ investeringsportefølje, hvor sidstnævnte genererede et yderst tilfredsstillende afkast på 15 % for hele året.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum