Startpakke.com

Babysmoothies er ren slik

Del

Ifølge en stor undersøgelse foretaget af Startpakke.com i samarbejde med fødevareekspert Michael René og ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen indeholder de populære babysmoothies en stor mængde frugtsukker, mens næringsindholdet er lavt.

Baby er sulten, og du har ikke lige mulighed for at fremtrylle en hjemmelavet kartoffelmos eller økologisk lasagne. En farverig smoothie hives op af pusletasken, og næsten som magi er problemet løst. Baby sidder glad med sin smoothie, som han eller hun endda selv kan holde.

De flotte, farverige smoothies tiltaler de fleste børn og babyer, og det er da også en nem snack at have med på farten. Men det er et problem, hvis barnet spiser sig mæt i smoothies, og den populære pose dermed tager pladsen for andet mad.

Hele undersøgelsen kan ses her.

Høj på sukker, lav på protein

I testen blev ingredienser, smag og ernæring testet på i alt 8 smoothies, der var udvalgt ud af 30 babysmoothies.

Andelen af sukkerarter var i visse tilfælde helt op til 15,1 gram per 100 gram. Proteinindholdet var også generet lavt, og var i nogen tilfælde nede på 0,1 gram per 100 gram.

Ernæringsekspert Preben Vestergaard Hansen udtaler, at det er et problem, hvis barnet spiser mange smoothies og de derved kommer til at tage pladsen fra andet og mere næringsrigt mad. Fordi babyer og småbørn er i voksealderen, skal næringsindholdet i maden gerne være højt.

Det høje sukkerindhold betyder at en babysmoothie kan sammenlignes med slik. Det betyder også, at det er hårdt for tænderne, hvis barnet spiser smoothies på daglig basis.

Smagen er god

Da fødevare ekspert Michael René testede smagen i babysmoothies, var hans indtryk dog overordnet positivt.

”Der er mange gode elementer i mange af de her produkter. Ingen af smoothierne var tilsat farvestoffer eller parfumer, så det var dejligt at se” udtaler han.

Vær ikke for frelst

Preben Vestergaard Hansen understreger til sidst, at man som forældre heller ikke behøver at være for frelst i forhold til de farvestrålende smoothies. De er fine at give som en snack engang i mellem, men undlad dem på daglig basis og som erstatning for rigtig mad.

Vil du vide mere, så se video af smagstesten og samtale med Preben Vestergaard her.

Nøgleord

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com