Guldborgsund Kommune

Aula klar til takeoff i dagtilbud i Guldborgsund

Del

Tirsdag den 6. april skal forældrene i kommunen med børn i kommunens dagplejer, vuggestuer og børnehaver stifte bekendtskab med en ny kommunikationsplatform.

Forældre med børn i skolealderen kender allerede Aula, som blev rullet ud til skoler og landsbyordninger i 2019. Nu er turen kommet til kommunens dagtilbud. Efter påske udfases MitGuld (NemBørn), og Aula overtager.

Den helt store fordel ved Aula er for forældrene, at det er den samme platform, man benytter, når barnet begynder i skole. Forældrene skal altså ikke længere lære en ny platform at kende i overgangen fra dagtilbud til skole.

Formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, Simon Hansen, glæder sig til lanceringen af Aula, og udsigterne til et endnu bedre værktøj til at sikre det gode samarbejde mellem dagtilbud og hjem. 

”Det er vigtigt for et velfungerende familieliv at dialogen mellem forældre og dagtilbud er effektiv og overskuelig. For mig er det positivt, at vi nu får de rigtige tekniske rammer for at skabe det gode forældresamarbejde, som er så vigtigt for vores mindste børn. Aula er kommet godt fra start på skolerne, og det er vigtigt, at vi nu får dagtilbuddene med på den digitale bølge”, siger Simon Hansen.

Leder af Dagplejen Lene Stilund Jeppesen har været en del af projektarbejdet, og hun glæder sig til at platformen nu er klar til brug hos alle kommunens mange forskellige dagtilbud.

”Fordelen er, at platformen er nem at tilgå for både forældre og medarbejde. Platformen gør det nemt og sikkert for pædagoger og lærere at kommunikere og koordinere med forældre og hinanden, derfor glæder vi os til at tage det i brug,” siger Lene Stilund Jeppesen.

Projektleder Gitte Vest-Blomberg er også skolelærer og er vant til at bruge Aula. Hun ser frem til at dagtilbuddene også kan tage Aula i brug for der er virkelig store fordele for forældrene.

”Den helt store gevinst med Aula er, at forældre nu får et samlet overblik for et eller flere børn, hvad enten de går i vuggestue, dagpleje, børnehave, SFO eller skole. Jeg tror på, at det vil være med til at lette kommunikationen og dermed forældresamarbejdet. Jeg vil gerne opfordre forældre til at hente og bruge appen. Notifikationerne gør det nemt og overskueligt at få den nødvendige og vigtige information om ens børns hverdag i dagtilbud og skole”, siger hun.

Aula gør det overskueligt for forældre at følge med i deres barns hverdag og udvikling. Når børnehaven skiftes ud med en plads i skolen og SFO’en, eller hvis et barn skifter skole, følger Aula med som kommunikationsplatform.

Fakta om Aula

Aula er fremtidens kommunikationskanal i folkeskoler, SFO’er og dagtilbud.

Aula er et moderne og brugervenligt digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltninger at kommunikere med hinanden.

Data i Aula behandles efter de nyeste sikkerhedskrav samt reglerne for GDPR. Et dataetisk regelsæt, udviklet specifikt til Aula, sikrer desuden, at brugernes data ikke udnyttes til kommerciel brug.

Aulas mere end 2 mio. brugere skal kun bruge ét login for at få adgang til en række digitale værktøjer, fx læringsplatforme, der gør det let at følge børnenes trivsel og udvikling. Når børnehaven skiftes ud med en plads i folkeskolen og SFO’en, eller hvis barnet skifter skole, følger Aula med som kommunikationsplatform.

Aula bliver til i et samarbejde mellem KOMBIT - kommunernes it-fællesskab, KL og Netcompany.

Kontakter

Lene Stilund Jeppesen, 25 18 09 22

Gitte Vest-Blomberg, 25 18 01 99

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum