ATP Ejendomme

ATP Ejendomme sætter ny standard for bæredygtig renovering – opgraderer markant hotelprojekt til DGNB Guld

Del

ATP Ejendommes hotelprojekt på Strandgade 7 i København – det tidligere Ørkenfortet – har kurs mod at blive et af de mest bæredygtige og et af de første DGNB Guld-certificerede renoveringsprojekter i Danmark.

Ejendommen er ved at blive gennemrenoveret med henblik på at transformere den tidligere kontorejendom til et nyt femstjernet hotel, der får den internationale hotelkæde NH Hotel Group som operatør. Hotelbyggeriet forventes afsluttet i slutningen af 2021, men allerede nu ser Guld-certificeringen af ejendommen ud til at være vel inden for rækkevidde.

”Vi betragter bæredygtighed som en forudsætning for at skabe et langsigtet, konkurrencedygtigt afkast på vores ejendomsinvesteringer, og vi er i gang med at styrke bæredygtigheden i vores ejendomsportefølje. Hvor det er muligt, rykker vi også barren opad på igangværende projekter som Strandgade 7, hvor vi nu sigter mod en DGNB Guld-certificering. Udgangspunktet ved projektets start ellers var sølv,” siger Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme, og fortsætter:

”Langt størstedelen af den danske bygningsmasse består af eksisterende og ofte ældre bygninger, og det er helt afgørende, at vi også får eksisterende ejendomme til at yde et mere positivt bidrag til bæredygtigheden i vores samfund. Det er jeg overbevist om, at det nye hotel bliver et rigtigt godt eksempel på.”

Hos Green Building Council Denmark, som er ansvarlig for DGNB-certificeringer i Danmark, bliver den nye udmelding om renoveringsprojektet betragtet som et vigtigt signal til markedet.

”Strandgade 7 er et rigtig spændende renoveringsprojekt, og det er jo fantastisk, at man har sat sig for at løfte de bæredygtige ambitioner fra DGNB Sølv til Guld undervejs i forløbet. Som en af byggebranchens helt store bygherrer er vi også rigtig glade for, at ATP Ejendomme tager ansvar og sætter barren for, hvordan man kan løse udfordringen med højere bæredygtighed i byggeriet – også når det kommer til renoveringer. Vi glæder os til at se det endelige resultat”, siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark.

I NCC er der også stort fokus på DGNB-certificeret byggeri.

”Vi er glade for at se, at det også giver god mening at arbejde med certificering af renoveringsprojekter,” siger projektleder Karina Andersen fra NCC. ”Det er altid glædeligt, når ressourcerne bliver anvendt bedst muligt. Vi har gjort os umage for at udnytte de potentialer, vi har set løbende gennem projektet, og særligt har vi med hjælp fra NCC’s DGNB-konsulent arbejdet målrettet på at løfte projektet fra sølv til guld.”

Det nye hotel bliver på i alt 33.000 m2 og får knap 400 værelser, der kan huse ca. 750 gæster ad gangen. Hertil kommer konferencefaciliteter og en restaurant. Bæredygtighed har været tænkt ind i projektet fra start. Hele den bærende betonkonstruktion er genbrugt fra den tidligere bygning, alle installationer er blevet opgraderet til højeste standard, klimaskjoldet i form af tag og vinduer er i dag energioptimeret, og så anvender bygningen havvandskøl fra Københavns Havn til køling, som forurener betydeligt mindre end traditionel køling. Se den fulde liste over bæredygtige tiltag i det tilhørende faktaark.

Hos den kommende hoteloperatør, NH Hotel Group, er bæredygtighed en vigtig del af hotellets appel til kunderne.

”For NH Hotel Group er det afgørende at skabe en bæredygtig forretning med positiv økonomisk, social og miljømæssig indvirkning. Vi er glade for, at ejendommen står til at modtage denne certificering, da det er en anerkendelse af indsatsen for bæredygtig administration af de bygninger, hvori vores hoteller er placeret. Det giver os mulighed for endnu en gang at dokumentere vores årelange fokus på bæredygtige rammer for hotelgæster og medarbejdere, hensyn til miljø og klima og involvering af ansvarlige partnerskaber i hele værdikæden,” siger Marta Martin, VP Corporate Responsibility & Internal Communication.

For mere information, kontakt presserådgiver Robert Neimanas, tlf.: 9394 0205, mail: rne@atp.dk 

Vedhæftede filer

Information om ATP Ejendomme

Hos ATP Ejendomme brænder vi for at skabe de helt rigtige rammer om din virksomhed. Så du kan have dit fulde fokus på dine kunder, medarbejdere og forretning.

Vi ejer, drifter og udvikler nogle af de smukkeste ejendomme i Danmark. For os handler det om meget mere end bare mursten og beliggenhed. Det handler nemlig om at skabe rum til mennesker, ideer og den tid, vi lever i. Verden omkring os forandrer sig konstant og kræver, at vi hele tiden er nysgerrige og arbejder for at finde løsninger, der kan være med til at løfte dig ind i fremtiden. Så det gør vi – om det gælder et fullservice kontorfællesskab, et nytænkende spisested eller et ikonisk domicil. Og vi stiller alle vores kompetencer til rådighed for dig i én sammenhængende løsning – du får den fulde pakke, mens vi tager det fulde ansvar. Det ligger i vores DNA at skabe værdi. For dig som kunde, for din forretning, og i sidste ende for os alle sammen. For ATP Ejendomme er, som en del af ATP-familien, ejet af danskerne, og med det følger et særligt ansvar. Vores forretning skal ikke alene give plus på danskernes pensionskonto, vi skal også bidrage positivt til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi med til at sætte nye standarder for bæredygtighed og for det gode arbejdsmiljø. På den måde investerer vi ikke bare i ejendomme. Vi investerer i kommende generationer.

Følg pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

NH Collection Copenhagen åbner i dag. Fra ikonisk hovedsæde til femstjernet hotel – Ørkenfortet har fået et nyt liv1.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det tidligere Nordea hovedsæde på Christianshavn, Ørkenfortet, er blevet transformeret til et femstjernet hotel med en stærk bæredygtig profil. I dag åbner NH Collection Copenhagen dørene for rejsende og øvrige gæster og vil bidrage til vækst og nye arbejdspladser i København. Både ATP Ejendomme og den internationale operatør, NH Hotel Group, har stor tillid til hotellets fremtid på et marked, der er ved at åbne op igen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum